Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fransman Hivert versterkt gelederen bij Belkin

Woensdag 09 oktober 2013

Elite men - Het Belkin Pro Cycling Team heeft zich versterkt met Jonathan Hivert (28). De Fransman komt over van Sojasun dat na dit seizoen ophoudt te bestaan. Hij heeft een contract voor één jaar getekend.  
Ploegleider Merijn Zeeman, die in 2009 bij Skil-shimano samenwerkte met Hivert, denkt dat de renner perfect bij het Belkin Pro Cycling Team past.

“Hij heeft de persoonlijkheid van een winnaar, maar is daarnaast een echte teamspeler. Dat is ook de kracht van onze ploeg. Heel veel jongens hier weten precies hoe ze anderen moeten helpen, maar kunnen en mogen ook voor eigen kansen rijden.”  Zeeman heeft veel vertrouwen in Hivert. “Ik kijk er echt naar uit om weer met hem samen te werken. Hij heeft duidelijke ideeën en meningen, maar staat ook heel erg open voor coaching en adviezen.”   

Medekopman

Hivert schreef in februari van dit jaar de Ster van Bessèges op zijn naam. Hij won bovendien twee ritten in de Ruta del Sol. Hij versloeg daar onder meer Alejandro Valverde en Bauke Mollema. In Parijs-Nice werd hij na enkele korte klasseringen 22e in het eindklassement. In de Ronde van Luxemburg moest hij slechts zijn meerdere erkennen in zijn toekomstige ploeggenoot Paul Martens.  “In dat type wedstrijden zullen we hem zeker gaan inzetten”, aldus Zeeman. “Hij wil graag anderen helpen, maar in bepaalde koersen zouden we hem ook als medekopman kunnen opstellen. In races met een finale tot vier à vijf kilometer bergop kan hij dodelijk zijn. Misschien kan hij zich in een paar van die wedstrijden zelfs richten op een klassement.”   

Foto: © Sportfoto Bij Belkin is men blij met Hivert



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl