Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielerronde van Midden-Brabant naar buitengebied

Dinsdag 14 september 2021

Elite men - De Stichting Wielerbelang Dongen organiseert zondag 19 september 2021 de Ronde van Midden-Brabant. Een wielerwedstrijd voor Elite/Beloften renners. Vanwege de Covid 19 maatregelen wordt dit een wedstrijd zonder publiek.

Met uitzondering van medewerkers, organisatie en officials die geaccrediteerd zijn. Start en finish liggen in de Lage Ham ter hoogte van de kruising Groenstraat/Hoge Dijk. Het startschot wordt om 12.30 uur door wethouder sportzaken Rene Jansen gegeven. Na afloop is er een sobere ceremonie protocollaire. Bloemen een prijzen liggen op het podium en worden door de nummers 1, 2 en 3 opgepakt. Daarna even tijd voor een persfoto, waarna ieder huiswaarts keert.

“Na een jaar zijn we blij dat we deze klassieker weer mogen en kunnen organiseren. De renners snakken naar wedstrijden. Daar doen we het voor,” verwoordt een opgeluchte voorzitter Stefan Rosenbrand de mening van zijn bestuursleden. “Met enige weemoed hebben we de Ronde van Dongen, een Omnium wedstrijd voor nieuwelingen, en de Dikke Banden Race voor de basisschooljeugd ook dit jaar moeten schrappen,” voegt Arthur van Dongen toe. 

Geen publiek rondom start en finish

Vanaf de kruising Provinciale weg/Groenstraat, Watertorenstaat, Lage Ham, Groenstraat tot de afslag Griendsteeg is het start/finish gebied. Dus geen publiek. Publiek dat in de polder de wedstrijd wil volgen moet ook daar de 1,5 meter afstand in acht nemen. De Stichting Wielerbelang Dongen hoopt volgende jaar weer een ouderwetse wielerdag in het centrum te kunnen organiseren. Of misschien wel een aparte Ronde van Dongen, zoals vroeger door het centrum, met Dikke Banden Race en in het voorjaar de Ronde van Midden Brabant. 

Foto: Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl