Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Stroetinga en Bronzini ploegleider Liv Racing

Dinsdag 14 september 2021

Women - Giorgia Bronzini en Wim Stroetinga worden ploegleider bij Liv Racing. Stroetinga wordt naast ploegleider ook performancemanager. Eerder vertrok Lars Boom bij de ploeg.

Bronzini: “Na mijn carrière als profwielrenster ben ik direct in de ploegleiderswagen gestapt. Drie jaar lang heb ik met vele wereldtoppers mogen samenwerken. Daar ben ik Trek-Segafredo erg dankbaar voor. Maar ik merk dat het nu tijd is om voor een nieuwe uitdaging te gaan. Ik wil een belangrijkere rol spelen in het opleiden van aanstormende talenten. Ik wil dichter op de personal trainers van de rensters staan, nauwer samenwerken met het performancemanagement en zo van nog grotere waarde zijn voor de rensters. Bij Liv Racing is daarvoor veel ruimte binnen de nieuw ontwikkelde begeleidingsstructuur.'' 

Stroetinga: “Nadat ik vorig jaar ben gestopt als wielrenner ben ik als fietstechnicus bij een speciaalzaak en als ploegleider bij de opleidingsploeg NXTG aan de slag gegaan. Ik ben er trots op dat een grote en goed georganiseerde ploeg als Liv Racing in dit stadium bij me aanklopt. Daar spreekt waardering uit. Iedereen die me vanuit het verleden als weg- en baanwielrenner kent, weet dat ik altijd veel met zaken als materiaal, zithoudingen en aerodynamica bezig ben. De kennis en ervaring gebruik ik graag om diverse performance gerelateerde zaken bij Liv Racing te optimaliseren. Met heel veel kleine verbeteringen tezamen zijn vaak mooie winsten te behalen. De rol van performancemanager combineer ik met de functie van ploegleider.”

Foto: Sportfoto

 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl