Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Groenewegen tweede in Kampioenschap van Vlaanderen

Vrijdag 17 september 2021

Elite men - Het Kampioenschap van Vlaanderen heeft een zege opgeleverd voor Jasper Philipsen.

In Koolskamp werd Dylan Groenewegen tweede. Wessel Krul van SEG eindigde als tweede landgenoot als zevende.

In de kopgroep reden Jan Willem van Schip (BEAT) en Corné van Kessel (Intermarche) lang vooruit, maar in de finale eisten de sprinters hun kansen op.

In de hectische finale zorgden onder meer Nathan Van Hooydonck, Timo Roosen en Olav Kooij ervoor dat Groenewegen in goede positie aan de sprint kon beginnen. In de laatste honderden meters ontwikkelde Groenewegen een hoge snelheid, maar de voormalig winnaar van het Kampioenschap van Vlaanderen moest op de streep nipt het onderspit delven tegen Philipsen.

“Ik ben tevreden met deze tweede plaats”, erkende Groenewegen na afloop. “De afgelopen vier weken heb ik mezelf heel zwak gevoeld. In de Benelux Tour wilde het maar niet vlotten. De afgelopen week kwam het goede gevoel op de training weer terug. De tweede plaats van vandaag is daarvan een bevestiging. Ik heb genoten van mijn sprint tegen Jasper. Hij is de verdiende winnaar van vandaag. Het is jammer dat ik niet een stapje hoger sta op het podium, maar er kan er slechts een de winnaar zijn. Uiteindelijk zat ik net iets te ver, waardoor ik tekort schoot op het eind. Ik ben blij dat de goede benen weer terug zijn. Hiermee kan ik vooruit in aanloop naar de volgende koersen”, sloot een gemotiveerde Groenewegen af.

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl