Vos op podium in eerste Parijs-Roubaix vrouwen

Zaterdag 02 oktober 2021

Women - Lizzie Deignan heeft de eerste uitgave van Parijs-Roubaix voor vrouwen gewonnen.

De Britse realiseerde dat met een lange solo. Een tegenaanval van Marianne Vos kwam te laat, maar leverde de Nederlandse wel een tweede plek op.

Ellen van Dijk ging tijdens de wedstrijd onderuit en zag zo haar kansen in rook opgaan.

Deignan reed weg op de eerste sector en werd niet meer teruggezien. In de achtervolgende groep zorgden de kasseistroken steeds voor grote verschillen. Op 35 kilometer van de streep vond er achter Deignan een hergroepering plaats en hielpen Teuntje Beekhuis en Romy Kasper in de achtervolging. Op Carrefour de l’Arbre zette Vos haar tegenaanval in en reed ze direct een minuut van de achterstand af. Daarna bleef de achterstand status quo en kwam Vos als tweede solo over de streep op het Vélodrome.

“Het was zwaar, afzien en vooral heel goed positioneren”, vertelt Vos na afloop. “Sommige stroken waren spekglad, dus ik moest proberen goed van voren te blijven. De aanval van Deignan was supersterk. Toen ze twee minuten voorsprong had, wist ik dat het moest gebeuren. Na mijn aanval kwam ik wat dichterbij, maar vervolgens bleef ik rond de minuut hangen. Toen wist ik dat het lastig werd.”

De renster heeft genoten van de klassieker. “Het was ontzettend gaaf om te doen. Je kan nergens verslappen, moet continue alert zijn. De regen, wind en modder maakten het gelijk een prachtige eerste editie.

Foto's: Sportfoto - Oscar de Waele

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl