Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos oppermachtig in Grote Prijs van Brabant

Zaterdag 12 oktober 2013

Women - Marianne Vos heeft de Grote Prijs van Brabant gewonnen. De wereldkampioene in het veld begon haar seizoen daarmee met een zege. De renster van Rabobank-Liv/Giant reed in de openingsronde al weg om nooit meer terug gezien te worden.

Sabrina Stultiens maakte het Rabo-succes compleet door tweede te worden, de Limburgse won de sprint van Helen Wyman. Vos wist de sterke lijn van haar wegseizoen goed door te trekken. "Eigenlijk startte ik te voortvarend. Het verschil slaan wilde wel, maar toen moest ik het nog even vol zien te houden. Uiteindelijk lukte dat goed. Het parcours was me hier ook wel op het lijf geschreven. Het was enigszins een snel parcours, maar ik kon hier ook mijn techniek wel kwijt." Vos hoopt de lijn nog even door te trekken, ze rijdt de werelbekerwedstrijd van Valkenburg en de Nacht van Woerden, voordat ze rust in gaat lassen.

Nog twee crossen

"Op conditie houd ik het nog wel even vol, maar het is voor lichaam en geest ook wel even goed om straks wat anders te gaan doen. Pas na wat rust, kan ik echt goed gaan opbouwen richting de kampioenschappen in januari. Anders gaat mijn seizoen als een nachtkaars uit."

1.Marianne Vos (Ned) 43.09, 2. Sabrina Stultiens (Ned) 1.03, 3. Helen Wyman (Gbr), 4. Niki Harris (Gbr), 5. Sophie de Boer (Ned), 6. Ellen van Loy (Bel) 2.00, 7.  Pavla Havlikova (Tsj) 2.15, 8. Annefleur Kalvenhaar (Ned) 2.31, 9. Liesbet de Vocht (Bel) 3.08, 10. Lana Verberne (Ned)

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl