Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Meeusen verslaat Nys en Van der Haar in Den Bosch

Zaterdag 12 oktober 2013

Elite men - Tom Meeusen heeft in Den Bosch de Grote Prijs van Brabant gewonnen. De renner van Telenet-Fidea bleek de snelste van een kopgroep van zes. Wereldkampioen Sven Nys eindigde op de tweede plaats, terwijl Lars van der Haar als Nederlands kampioen het podium vol maakte.

De favorieten voor de winst waren al snel duidelijk in deze cross in Den Bosch. Behalve de mannen op het podium maakten ook Kevin Pauwels, Philipp Walsleben en Bart Aernouts deel uit van de groep, die de wedstrijd dicteerde. Walsleben maakte een sterke indruk voorin, maar kon de anderen niet los rijden. In de slotfase probeerde iedereen een goede uitgangspositie te krijgen, waarbij er flink geduwd werd om het wiel van Sven Nys te krijgen. Die fikse strijd werd gewonnen door Tom Meeusen, die vervolgens naar de zege sprintte na een lange spurt met Nys.

Sportief gevecht

Van der Haar mocht als derde mee op het podium en had daar vrede mee. "Het was een sportief gevecht in de laatste paar bochten om goed voorin te komen. Tom en ik wisten dat we elkaar die ruimte niet moesten gunnen. Het was op het randje, maar van Tom kan ik het hebben. Uiteindeiljk ben ik blij dat ik als derde op het podium stond. Ik heb in het begin van het seizoen wat tegenslag gehad, maar hier laat ik zien dat ik met de besten mee kan doen. En dat terwijl ik niet eens in mijn besten doen was."

Ook in Laarne

Tom Meeusen was al aan zijn tweede zege van het seizoen toe, hij won ook al in Laarne. "Het was de bedoeling om mijn seizoen sterk te beginnen, maar dat is zeker ook gelukt. Op dit parcours voelde ik direct dat ik wel tot de beteren behoorde, maar het was ontzettend lastig om weg te blijven. Zo waren we al een keer met de mannen van het podium weg en maakte ook Walsleben een sterke indruk. Maar als je een gaatje had geslagen, dan moest je wel zo lang een superhoog tempo blijven ontwikkelen. Dat lukte gewoon niemand. Maar we hebben hier in Den Bosch het publiek zo wel een spannend slot kunnen voorschotelen. Met een voor mij optimale afloop."

Foto: © Sportfoto

1. Tom Meeusen (Bel) 1.03.35, 2. Sven Nys (Bel), 3. Lars van der Haar (Ned) 0.01, 4. Bart Aernouts (Bel), 5. Kevin Pauwels (Bel), 6. Philip Walsleben (Dui) 0.03, 7. Corné van Kessel (Ned) 0.13, 8. Gert-Jan Bosman (Ned) 0.14, 9. Enrico Franzoi (Ita) 0.23, 10. Mike Teunissen (Ned)



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl