Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Maikel Zijlaard aanwinst VolkerWessels

Maandag 11 oktober 2021

Elite men - Maikel Zijlaard rijdt komend seizoen bij het continentale team VolkerWessels.

De Rotterdammer komt over van SEG Racing, de ploeg die ophoudt te bestaan na dit jaar. Zijlaard combineert de piste met de weg en was dit seizoen Europees kampioen afvalkoers bij de beloften in Apeldoorn.

Na zijn juniorenperiode werd Zijlaard kort prof in Amerikaanse dienst, maar hij deed vervolgens een stapje terug. De nog altijd maar 22-jarige renner was tiende op het NK voor beloften dit seizoen en negende in de Ronde van de Achterhoek.

VolkerWessels legde eerder Bart Lemmen vast voor 2022.

“Maikel heeft veel klasse en potentie in zich. In het shirt van het VolkerWessels Cycling Team hopen we dit om te kunnen zetten in mooie uitslagen en prestaties. Naast de kwaliteiten die hij op de baan, liet hij ook in bijvoorbeeld de Ronde van de Achterhoek zien dat hij ook in het robuustere werk uit de voeten kan. Daarnaast is hij een teamplayer pur sang, iets wat bij ons team ook hoog in het vaandel staat. Al met al een aanwinst waar we veel van verwachten'' vertelt Allard Engels.

Maikel Zijlaard zegt: “Ik kijk er enorm naar uit om voor het team uit te komen en ik heb super veel zin in deze nieuwe uitdaging. Mijn specialiteit is voor mijn gevoel het zwaardere voorjaarswerk. Het zou mooi zijn om het seizoen mooi te kunnen beginnen in bijvoorbeeld een Ster van Zwolle. Vanaf het eerste gesprek met Allard Engels werd het mij duidelijk dat het VWCT mij graag aan de selectie toevoegt. De goede structuur, het mooie programma en de toekomstvisie voelde voor mij ook goed. Deze wielerploeg zou voor mij persoonlijk heel goed kunnen uitpakken.”

Foto Sportfoto

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl