Demi de Jong terug bij Parkhotel

Vrijdag 15 oktober 2021

Women - Demi de Jong (26) komt bij Parkhotel Valkenburg rijden per komend seizoen.

De Brabantse reed de afgelopen jaren bij Bingoal-Chevalmeire en Lotto-Soudal. Na haar debuut in het profpeloton bij Boels-Dolmans droeg De Jong al even het tricot van de ploeg.

De Jong reed destijds in 2017 voor het gefuseerde Parkhotel Valkenburg - Destil Cycling Team en keert nu na vier jaar terug op het oude nest. Niet alleen op fietsgebied. Ook op woongebied. “Ik kom terug en dichterbij.” Volgend jaar verhuisd ze van Bergen op Zoom naar Heerhugowaard. Dichtbij de roots van Parkhotel Valkenburg. Waar de thuisbasis van het team in Alkmaar ligt. 

Een kans die ze met beide handen aanpakt. “Ik wil er nog één keer alles aandoen om terug te komen op mijn oude niveau. Niet halfbakken. Mijn baan heb ik ervoor opgezegd.” Per december is ze fulltime prof in een nieuwe rol. Ze kijkt dan ook uit naar 2022. “Het is een mooie stap om mijn ervaringen te gaan delen in een opleidingsteam.” De voorbije jaren is Parkhotel Valkenburg haar ook nooit onopgemerkt gebleven. “Het is nu veel professioneler geworden met alles eromheen. Trainers. Testen. Een groot en mooi programma. Ik ben blij dat deze kans mij is gegeven.”

Foto: Sportfoto

 

 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl