Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop van de Braakman voor Sintmaartensdijk

Zondag 17 oktober 2021

Elite men - De Omloop van de Braakman is gewonnen door Roel van Sintmaartensdijk.

De renner van VolkerWessels was de hele dag voorin vertegenwoordigd met een kopgroep. In de finale reed hij samen met thuisrijder Jarno Mobach en Thijs de Lange weg uit die vluchtgroep. Nadat men de Lange achterliet, kreeg Mobach de kop opgedrongen. Daarachter was namelijk Timo de Jong immers nog een snelle man namens VolkerWessels onderweg. Van Sintmaartensdijk versloeg Mobach ruim in de sprint. De Jong maakte het succes voor zin team compleet door derde te worden.

Lars Loohuis (A Bloc), Victor Broex, Thijs de Lange (Metec-Solarwatt), Abe Celi, Roel van Sintmaartensdijk, Nils Wolfenbuttel (VolkerWessels), Joren Bloem (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Aaron van der Beken (Lotto-Soudal) en Jarno Mobach (KNWU Zuid-West) kleurden de koers met een vroege ontsnapping. 

Toen het peloton snel naderde, trokken De Lange, Sint Maartensdijk en Mobach met drie in de aanval. Terwijl een tegenaanval met onder anderen Rick Ottema, Arnaud de Lie, Meindert Weulink, Luuc Bugter, Timo de Jong, Daan van Sintmaartensdijk, Koos Jeroen Kers, Jos Koop, Thomas Kopecky en Jarne van Grieken snel naderde. Uit die groep sprongen De Jong en Van Grieken weg, terwijl voorin De Lange af moest haken. 

Het eindklassement was voor Bart Lemmen, die het nog van ver moest halen. ''Voor mij was het goed dat er veel renners vooruit zaten, die konden de punten mooi weghalen. In de sprint probeerde ik Coen Vermeltfoort te volgen, maar ik had achteraf zelf eerder moeten aangaan. Maar het kwam goed. Ik was er toch op gebrand om hier de eindzege binnen te halen. Ook mooi voor WestFrisia.''

Roel van Sintmaartensdijk behaalde de mooiste zege uit zijn loopbaan. ''Dat denk ik zeker. Het was voor VolkerWessels een mooie dag en sowieso een goed weekend. We zaten direct met drie man van voren in de eerste groep en later staken er nog twee over in de groep met tegenaanvallers. In de slotkilometer hoefde ik niets meer te doen, want Timo de Jong zat in de groep daarachter. Vervolgens kon ik de sprint winnen. Voor mij is dit een heel aansprekende zege, waar ik heel blij mee ben.''

Foto: Sportfoto

  

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl