Twee blijvers, drie vertrekkers Jumbo-Visma vrouwen

Dinsdag 19 oktober 2021

Women - Aafke Soet en Amber Kraak maken ook volgend jaar deel uit van Team Jumbo-Visma Women. De twee Nederlandse rensters hebben onlangs hun contract met een jaar verlengd.

Soet en Kraak maken met hun verlenging de vrouwenploeg van Team Jumbo-Visma voor 2022 compleet. Soet heeft tijdens haar eerste jaar bij de vrouwenploeg een grote ontwikkeling doorgemaakt. "Ik heb afgelopen jaar de ruimte en vrijheid gekregen om mij te ontwikkelen, ook op persoonlijk vlak naast de fiets. Dat is voor mij heel erg waardevol geweest. De basis en het gevoel zijn nu veel beter. Hier kan ik volgend jaar op verder bouwen en hopelijk kan ik ook weer mooie dingen laten zien op de fiets."

Voormalig roeister Kraak gooide afgelopen jaar het roer volledig om en maakte halverwege het seizoen de overstap naar het wielrennen. De 27-jarige renster kijkt uit naar nog een jaar in het geel-zwarte tenue. "Ik heb het afgelopen half jaar als erg fijn ervaren. Ik had vooraf niet echt een idee van hoe het zou verlopen. Ik was al heel erg blij dat ik in zoveel mooie wedstrijden, zoals de Ronde van Noorwegen en de Vuelta, mocht starten. Ik kijk ernaar uit om me volgend jaar verder te ontwikkelen. Hopelijk kan ik dan nog meer bijdragen aan de teamprestaties."

Julie van de Velde en Pernille Mathiesen gaan naar een ander team, Nancy van der Burg heeft haar professionele loopbaan beëindigd.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl