Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Coleman komt, Bosman gaat bij VolkerWessels

Woensdag 20 oktober 2021

Elite men - Het VolkerWessels Cycling Team krijgt een internationale aanvulling in 2022. Aankomend jaar komt de Brit Zak Coleman het contintentale team versterken.

De 22-jarige Coleman woont tegenwoordig in Tielt-Winge en komt over van het Belgische Acrog-Tormans.

''We waren er snel uit. Zijn enthousiasme maar vooral zijn ambities hebben de doorslag gegeven. Als je in België gaat wonen om je droom te verwezenlijken, heb je het juiste karakter wat ook binnen VolkerWessels Cycling Team past'''zegt ploegleider Allard Engels over de komst van de Brit.

Gert-Jan Bosman stopt daarentegen op continentaal niveau en gaat zich met name of off-roadraces richten. Het lijf van de Drent doet niet meer wat hij wil. ’Áls ik gericht naar een wedstrijd toe kan leven, zoals naar de PWZ Zuidenveldtour onlangs, dan kan ik nog best een goed niveau halen. Maar een reeks wedstrijden achter elkaar dat trekt mijn lijf niet meer. Dan kan ik niet meer het niveau tonen wat ik normaal haal. En ik heb geen zin om pelotonvulling te worden. Zeker niet in een ploeg als VolkerWessels, waar ze zestien man de weg op kunnen sturen die er gewoon altijd in kunnen knallen. Moet je kijken wat voor niveau men daar momenteel haalt’’ zegt hij verwijzend naar het afgelopen weekeinde waarin Coen Vermeltfoort de Ster van Zwolle won en Roel van Sintmaartensdijk de Omloop van de Braakman.

 

Foto: SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl