Van der Hulst en Buurman naar Liv Racing

Donderdag 21 oktober 2021

Women - Amber van der Hulst en Eva Buurman komen in 2022 en 2023 uit voor Liv Racing, waar men Pauliena Rooijakkers (Canyon-Sram) en Evy Kuijpers (Rally) zag vertrekken.

Van der Hulst komt over van Parkhotel Valkenburg en geldt als beloftevolle rensters met een sprint op de baan en de weg. Eva Buurman reed lang voor Boels-Dolmans en droeg het afgelopen jaar het shirt van Tibco-Sillicon Valley Bank.

Amber van der Hulst (22) was dit jaar derde in de Grand Prix International d’Isbergues – Pas de Calais Féminin.

“Ik ben ontzettend blij met mijn transfer naar Liv Racing. Na een fijne tijd bij m’n huidige ploeg hoop ik hier de volgende stap in mijn carrière te zetten. Ik ben nog jong, er is veel ruimte voor verbetering. Als je mij nu de vraag stelt waarvoor ik in de wieg ben gelegd, dan zijn dat de voorjaarsklassiekers. Ik heb een behoorlijke sprint in huis en heb inmiddels ook laten zien dat mijn sprint na een zware koers nog steeds redelijk is.  Daarom is het fijn om sportief managers als Giorgia Bronzini en Wim Stroetinga in de ploeg te treffen.''

Eva Buurman hoopt bij Liv Racing haar carrière een nieuwe impuls te geven.  Dit seizoen kampte ze helaas met overtraindheid. “Zowel fysiek als mentaal zat ik er doorheen. De Ronde van Vlaanderen was dit seizoen mijn laatste wedstrijd. In de weken nadien voelde ik me heel erg leeg. Het was op, het ging niet meer. 

“Voor komend seizoen is dat dan ook mijn belangrijkste doel. Stap voor stap wil ik mijn oude niveau weer halen en opnieuw het enorme plezier ervaren. Dat is voor mij een voorwaarde om succesvol te kunnen zijn. Bij Liv Racing verwacht ik stappen in de goede richting te kunnen zetten. Er wordt me tijd en ruimte gegund. Het management heeft veel vertrouwen in mij en heeft geduld. Dat betekent veel voor mij.” 

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl