Quinty Ton naar Liv Racing

Vrijdag 29 oktober 2021

Women - Quinty Ton rijdt in 2022 en 2023 voor Liv Racing. Ook de Tsjechische Tereza Neumanova tekende voor dezelfde termijn.

Zij zijn daarmee de vijfde en zesde versterking. Ton was dit seizoen de meest strijdlustige renner in de Amstel Gold Race. Neumanova kroonde zich tot Tsjechisch kampioen en reed onder andere een fenomenale Tour de Suisse Women.

“Bij mijn huidige ploeg heb ik mezelf de voorbije drie jaar behoorlijk ontwikkeld. Zeker in het afgelopen seizoen heb ik een stap voorwaarts gezet. De prachtige Amstel Gold Race, waarin ik de prijs voor de strijdlijst won, heeft m’n ogen doen openen. Ik was daarin succesvol door de aanval te kiezen, in die koers heb ik mezelf positief verrast. Helaas voor mij brak ik kort daarna mijn sleutelbeen. Net nadat ik weer op de fiets zat, tijdens een trainingskamp in Spanje, zocht Liv Racing contact met me. Ik was vereerd dat een WorldTeam interesse in me had. Dat maakte mij extra gemotiveerd om me snel terug te knokken”, zegt Quinty Ton, die voor GT Krush Tunap reed.

“Liv Racing gaf me meteen een vertrouwd gevoel, het voelde als familie. Daarnaast heeft de ploeg een mooi plan met me voor de middellange termijn. Daaruit spreekt visie. Ik word als relatief jonge renster niet meteen voor de leeuwen gegooid. In plaats daarvan krijg ik veel ruimte om mezelf te specialiseren en mezelf toe te spitsen op wedstrijden met punchy beklimmingen. Daarbij wil ik mijn handelsmerk, de aanval, zo veel mogelijk intact laten. Ik ben van origine een renster die graag aanvalt en zeker niet kleurloos mee rijdt. Na mijn comeback, afgelopen zomer, heb ik in de Baloise Ladies Tour laten zien dat ik dan mooie resultaten kan neerzetten.”

Eerder tekenden Eva Buurman en Amber van der Hulst al bij Liv, waar Sabrina Stultiens en Jeanne Korevaar blijven.

Foto: Sportfoto

 

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl