Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

TWC de Kempen ondergaat een metamorfose

Dinsdag 02 november 2021

Elite men - TWC de Kempen is een vereniging met een rijke historie. In 2022 bestaat de club 75 jaar. In het verleden zijn er vele goede renners afgeleverd.

Meerdere malen heeft deze vereniging de kampioen van Nederland in het midden gehad, zowel op de weg, als op de baan en in het veld, de witte trui werd uit de tour mee naar Valkenswaard gebracht en er waren overwinningen op Alpe d’Huez te bejubelen. Ook een Europees kampioene had men in de gelederen.

''TWC de Kempen is ook bij uitstek een vereniging die renners opleidt. Er is een brede jeugdcategorie waar enthousiaste en gediplomeerde begeleiders spelenderwijs de jongeren de kneepjes van het vak leren. Deze lijn wordt doorgetrokken naar de nieuwelingen, junioren zowel voor heren als voor dames'' klinkt het bij het bekendmaken van de plannen voor komend jaar.

Voor de elite/beloften krijgt de huidige ploegleider Leon Cleven versterking door de komst van Hans Baudoin en Patrick Vliegen. Ook het begeleidingsteam wordt fors uitgebreid met maar liefst acht mensen waardoor het totaal op elf uitkomt.

Er wordt een uitgebreid wedstrijdprogramma gereden. Op dit moment zijn er al toezeggingen binnen voor een hele reeks etappewedstrijden. Het betreft o.a. Tour de Nancienne, Ronde van Vysocina, Saint Brieuc Agglo Tour, L’Armoricaine Printanière, Tour de Moselle, Arden Challenge. Met de organisatie van Olympia’s Tour wordt momenteel nog overlegd. Ook eendaagse wedstrijden zoals onder andere de GP Enduist, Ronde van Zuid Holland, Glazen Stad, Ronde van Groningen, Ronde van Midden-Brabant, PWZ zuidenveldtoer, ronde van Zuid Oost Friesland en enkele wedstrijden in België en Duitsland staan op het programma.

Daarnaast wordt de clubcompetitie gereden. TWC de Kempen had in 2021 voor alle topcompetitiewedstrijden een wildcard. Momenteel wordt onderzocht of men rechtstreeks aan de topcompetitie deel kan nemen. Ook enkele wedstrijden van de Holland cup staan op het programma. Daarnaast is er een uitnodiging voor de Lilacup in Duitsland. De U23 competitie wordt gereden door het district zuid oost Brabant. 

Bovenstaande ontwikkeling heeft geleid tot een flinke uitbreiding van het E/B team. Maar liefst 17 nieuwe renners komen het team versterken.  De ploeg bestaat uit de volgende renners: Jasper de Laat.Jos koop.Xavier Poels.Wessel Coppelmans.Frank Stijger.Arne Jacobs.Bart Vreugdenhil.Jordi Steenbakkers.Robin van Poppel.Fabian Dominicus.Henryc van Dongen.Nol van Loon.Martin van der Pol.Dennis Willems.Nick Schelvis.Remon Delnoije.Mathijs Loman.Brian Burger.Pieter Dekker.Tom Leeghwater.Tom van de Berg.Sverre Senders.Jordy Vermeulen.Mat van Gorp.Rens Vermeulen.Daan Adams.

Daarnaast hebben nog diverse renners interesse getoond in de nieuwe aanpak van TWC die Kempen. Met hen worden momenteel nog gesprekken gevoerd.

Foto: TWC De KempenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl