Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK voor beloften: Kamp naar titel

Zaterdag 06 november 2021

Offroad - Ryan Kamp is Europees kampioen veldrijden bij de beloften geworden. 

De Brabander volgde zichzelf op als drager van de Europese trui. In de finale wist hij Niels Vandeputte en Thibau Nys van de winst te houden boven op de VAM-berg.

Kamp was diep gegaan en moest even bekomen van de sprint.''Het was een super selectieve slotklim, waar je de krachten echt moest doseren. Je kunt niet dat hele stuk voluit sprinten. Dus reed ik op tachtig procent de asfaltklim op, probeerde ik me te plaatsen en had ik wat over voor de kasseienklim naar de finish. Ik heb diep moeten gaan, maar ben heel blij met deze afloop. Door het rijden met de elite de afgelopen weken had ik de inhoud om de finale goed te doorstaan.'' Kamp kon de zege gebruiken. ''Ik had in het begin van het seizoen net even het goede gevoel niet, dat was mentaal ook lastig. Maar richting dit EK ging het stilaan beter. Precies op tijd.'' 

Pim Ronhaar (Baloise Trek) lag letterlijk verslagen op de grond uitgewoond zijn teleurstelling te verwerken. Hij kon in de vlucht nog net de felicitaties overbrengen aan de kersverse Europees kampioen Ryan Kamp. ‘’Ik had gewoon mijn dag niet’’, foeterde de wereldkampioen veldcross. ‘’De wind op kop heeft mij genekt. Ik had geen goede dag vandaag, moest een paar keer lossen, kwam dan wel weer terug omdat die jongens voor mij stilvielen. Ik heb in de voorlaatste ronde nog geprobeerd met een demarrage een verrassing te spelen, maar ze zaten direct op mijn wiel waarop er vervolgens niets meer op zat. Het was een heel rare koers, ik denk dat het voor mij niet selectief, technisch genoeg was. Ik heb één keer van fiets gewisseld, dacht daar weer een beetje moraal van te krijgen, maar het was gewoon mijn dag niet vandaag. Nee, dit was niet hoe ik graag een cross rijd. De sterkste heeft gewoon gewonnen’’, aldus het relaas van de Brabander.

1. Ryan Kamp (Ned), 2. Niels Vandeputte (Bel), 3. Thibau Nys (Bel), 4. Joran Wyseure (Bel), 5. Emiel Verstrynghe (Bel), 6. Cameron Mason (Gbr), 7. Witse Meeusen (Bel), 8. Jente Michiels (Bel), 9. Filippo Fontana (Ita), 10. Pim Ronhaar (Ned)

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl