Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Zandbeek en Van Gogh winnen op strand

Zondag 14 november 2021

Offroad - Ronan van Zandbeek heeft de Strandrace van ’t Gorsje gewonnen. De Brabander uit het Invicta-team liet in de sprint van de eerste editie van de RegioBeachrace in het Zuid-Hollandse Ouddorp de verrassend sterk rijdende Joost Geluk achter zich. Jules de Cock passeerde de streep als derde. Nationaal Strandkampioen Natalie van Gogh zegevierde bij de vrouwen.

Tekst en foto: Dan Rolandus

''Het ging op zich wel goed, met de wind mee en de wind tegen, maar de keerpunten werden steeds slechter. Op de lange stukken van het strand was het richting finish de keuze van de kustlijn nemen of hoog tegen de duinen rijden, maar we kozen voor de hoge kant. Op zich ging dat goed, maar het was zeker niet makkelijk. De groep was vrij groot, want na een schifting kwam de tweede groep toch weer terug. Dat laatste houd je geen anderhalfuur vol zodat we uiteindelijk we met z’n tweeën overbleven. Die andere jongen (Joost Geluk, DR) reed supergoed. Ik zag dat ik hem op het zand niet ging lossen, we hadden daarbij ook last van de achterblijvers, dus liet ik het daarom op een sprint aankomen’’, aldus analyseerde Ronan van Zandbeek zijn winnende race.

Verrassend

De Stichting Wielerronde Menheerse was ondanks de concurrentie van het NK Gravel in Epe in deze kleinschalige strandrace verheugd over het aantal deelnemers, ver over de honderd. De vaart zat er onder uitstekende weersomstandigheden vanaf de start meteen in. Het tempo langs de Noordzeekust van het eiland Goeree-Overflakkee lag zo hoog dat er meteen een schifting plaatsvond met een kopgroep van twintig bikers onder wie Bram Imming (Team Imming), Robin Blummel (VolkerWessels), de jonkies Raphael Mouton, Boris Romers en Tom Tiegelaar, Bram de Waard, Sebastiaan ten Zeldam en de thuisrijders Yennick Wolthuizen en Wouter Harteveld. Deze groep bleef al wisselend lange tijd bijeen, totdat de finale begon aan te breken. Daarin schudde Jules de Cock uit Eindhoven aan de boom, gevolgd door het duo Ronan van Zandbeek en Amsterdammer Joost Geluk, die uiteindelijk vooruit zouden blijven.

De ervaren Ronan van Zandbeek bleek daarin de slimste, en de rapste. ‘’Ronan en ik reden met z’n tweeën het gemakkelijkst door het mulle zand en daarop sloegen we elke keer een gat’’, gaf Joost Geluk het verschil aan. ‘’Dan heb je een gaatje zonder er moeite voor te doen, terwijl de anderen moeite hebben om terug te komen en als je dan gewoon blijft doorrijden, dan breken ze.’’ Joost van Geluk maakte dit seizoen de overstap van de basisleden naar de elite-bikers gemaakt. ‘’Vorig jaar kon je vanwege de corona niet rijden, maar dit jaar gaat het tot nu toe best goed. Ik wist dat ik al goede waardes trapte om voorin mee te doen. In Noordwijk werd ik vijftiende, verspeelde ik een hogere klassering door een slechte strandopgang en in Hoek van Holland-Den Helder ging het heel goed, werd ik tiende. En daar mag je spreken van een serieus sterke strandrace, dus was ik daar heel tevreden mee. Ik hoop nog meer progressie te maken en zie wel hoever ik kan komen.’’ Jules de Cock (Beat) keek redelijk tevreden terug over zijn race. ‘’Ik was al eerder vooruit, maar ik maakte een paar foutjes, m’n ketting eraf gehad en zelf niet scherp genoeg geweest bij de keerpunten. De vorm in Noordwijk was op zich goed, ben voor Hoek van Holland-Den Helder een weekje ziek geweest, dus dat was minder, maar ik merk nu weer dat ik aan het terugkomen ben. Dus ik hoop in de komende strandraces weer een beetje mee te gaan doen voor de prijzen.’’

Natalie van Gogh

Natalie van Gogh zegevierde bij de vrouwen. ‘’Er stond best veel wind, dus was het een goed groepje vinden, maar bij de keerpunten viel het telkens weer uit elkaar. Ik kwam uiteindelijk in de Flakkee-groep te zitten en ben daarin blijven rijden.’’ Natalie van Gogh is blij dat zij haar wegcarrière met een goed gevoel heeft kunnen afsluiten. ‘’Ik kijk nu uit naar het ploegleiderschap bij het meidenteam van WV Schijndel (U23). Ik heb de laatste jaren gemerkt dat ik het leuk vind om de jonge meiden op te leiden. De kans krijg ik bij Schijndel, dus dat is iets waar ik me de komende jaren op ga concentreren. Dus als het deze winter lukt, dan pak ik er nog een strandrace bij, en zou ik mijn kampioenstrui in Scheveningen zo goed als kan willen verdedigen. Ik hoop mijn conditie tijdens de wegtrainingen met de meiden op peil te houden.’’ Yva Geluk uit Middelburg passeerde de streep als tweede en Emilie van Geijn uit Giessen completeerde op plaats drie het podium. 

Uitslag RegioBeachrace ’t Gorsje Categorie A: 1. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 2. Joost Geluk (Amsterdam), 3. Jules de Cock (Eindhoven), 4. Sebastian ten Zeldam (Haarlem), 5. Robin Blummel (St. Michielsgestel), 6. Teun Teulings (Son en Breugel), 7. Bram Imming (Egmond-Binnen), 8. Raphael Mouton (Petten), 9. Jan-Frederik Finoulst (Sint-Pauwels, B.), 10. Hans-Jurgen Verselder (Oud-Gent, B.). Vrouwen: 1. Natalie van Gogh (Nieuw-Vennep), 2. Yva Geluk (Middelburg), 3. Emilie van Geijn (Giessen), 4. Marielle Trouwborst (Zoetermeer), 5. Sarah ten Hartog (Koewacht).  

 Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl