Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Paassen voorlopig niet in actie in veld

Dinsdag 15 oktober 2013

Elite men - Sanne van Paassen zal in ieder geval de eerste maanden van het veldritseizoen 2013-2014 moeten missen. De veldrijdster van Rabobank-Liv/Giant kan momenteel niet pijnvrij fietsen en wacht meer dan waarschijnlijk minimaal één operatie.

De nummer twee van het Europees en Nederlands kampioenschap van de vorige winter kan zich voorlopig niet in de strijd om de ereplaatsen mengen. “Ik heb bij het fietsen last van mijn twee benen, met name het linkerbeen is zeer pijnlijk als ik echt moet aanzetten. Afgelopen weekeinde merkte ik bij een toertochtje nog dat het rijden van wedstrijden voorlopig echt niet aan de orde kan zijn. Eigenlijk hebben de artsen twee problemen vast gesteld. Ik heb een knik in de liesslagader en cystes op beide knieën. Helaas spreken de artsen elkaar tegen over welke van de twee problemen de hoofdoorzaak van de pijn is. Misschien zijn de cystes wel ontstaan als gevolg van de vernauwing in de slagader, maar zeker is dat niet.  Als een operatie noodzakelijk is, zal ik niet twijfelen om onder het mes te gaan, maar ik wil wel zeker weten of dan ook de klachten verdwenen zijn. Het is heel verleidelijk geweest om toch snel geopereerd te worden om zo snel mogelijk weer op de fiets te kunnen zitten, maar anderzijds is het nu belangrijk om geen onnodige risico’s te nemen met het oog op de lange termijn. In het slechtste geval zijn meerdere operaties nodig.”

Dromen van Hoogerheide

De Brabantse hoopt nog altijd in actie te kunnen komen dit seizoen. “Mijn droomscenario is om het WK in Hoogerheide op  2 februari nog te kunnen rijden en daar ook echt in optimale conditie aan het vertrek te staan. Maar ik moet de zaken nu even stap voor stap bekijken. Eerst moet er een oorzaak geconstateerd worden, dan ga ik onder het mes en vervolgens kan ik me op het herstel richten.”

Niet druk maken over team

Ook over het aflopen van haar contract bij Rabobank-Liv/Giant per 1 maart probeert ze zich niet druk te maken. “Ik ga ervan uit dat ik eenmaal weer  in goeden doen weer prestaties leveren kan en dat ik dan ook weer interessant wordt voor een nieuw team.” Van Paassen heeft contacten met enkele wegteams om daar eventueel komend jaar te rijden bij een goed herstel.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl