Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Rodriquez wint WorldTour, Mollema zeventiende

Dinsdag 15 oktober 2013

Elite men - Bauke Mollema is de beste Nederlander in de WorldTour geworden. De Groninger uit de Belkin-formatie bezet in de na de Tour of Beijing opgemaakte eindstand de zeventiende stek in de individuele ranglijst. Joaquin Rodriquez werd nu ook officieel eindwinnaar, net als Spanje (landen) en Team Movistar (teams).

In de top 100 van de WorldTour zijn zeven landgenoten terug te vinden. Behalve Mollema zijn dat Pieter Weening (25e), Robert Gesink (35e), Tom-Jelte Slagter (39e), Niki Terpstra (53e), Tom Dumoulin (60e) en Sebastian Langeveld (73e). Nederland won twee WorldTour-wedstrijden: Slagter won de Tour Down Under, Weening de Ronde van Polen. Nederland bezet mede daardoor de vijfde plaats in het landenklassement. Spanje werd hier winnaar voor Italië (tweede) en Colombia (derde).

Belkin is elfde

Bij de teams eindigden alle Nederlandse teams buiten de top 10. Team Belkin deed het met een elfde plaats nog het best, Argos-Shimano werd zestiende en Vacansoleil-DCM werd laatste en negentiende. Team Movistar wist in China in extremis Team Sky nog van de koppositie te verdringen. Derde werd het aanvankelijk door de UCI geweigerde Katusha. De Russiche ploeg had het sporttribunaal TAS/CAS nodig om een startplek in de belangrijkste competitie van het internationale wielrennen af te dwingen.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl