Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Sintmaartensdijk wint in De Panne

Zondag 21 november 2021

Offroad - Daan van Sintmaartensdijk heeft de 25e editie van De Panne Beach Endurance gewonnen. De 23-jarige coureur van VolkerWessels liet in de opgang naar de finish op de boulevard achtereenvolgens de Belgen Jasper Dejaegher (Carbonbike Discar Academy) en Yves Lampaert (Deceuninck-QuickStep) achter zich.

‘’Waar het door een foutje op de strandopgang in Hoek van Holland-Den Helder net niet lukte, heb ik het nu in De Panne wel af kunnen maken’’, glunderde Daan van Sintmaartensdijk na zijn eerste grote strandoverwinning.  Vlak na de massastart formeerde zich in de 52 kilometer lange De Panne Beach Endurance langs de Belgische en deels Franse Noordzeekust onder ideale weersomstandigheden uit een veld van ruim duizend deelnemers een kopgroep van twaalf bikers. De kopgroep bestond uit Europees strandkampioen Ivar Slik (ABLOK), Daan van Sintmaartensdijk, ex-Europees Strandkampioen Jasper Ockeloen (Team Ockeloen), Jules de Cock (Team Beat), Emiel Vermeulen (Nord Roubaix), de ploeggenoten Yves Lampaert en de immer op kop sleurende Tim Declercq (Deceuninck-QuickStep), Bram Imming (Team Imming), de Franse strandkampioen Samuel Leroux, de uitstekend rijdende Thijs Zonneveld (Team Theo Schilder), Jasper Dejaegher en Richard Jansen (Team Imming). Ronan van Zandbeek en Timothy Dupont maakten deel uit van de acht man tellende achtervolgingsgroep. De twaalf leiders onderhielden er een strak tempo op na. De eerste aanvallers in de finale waren Jules de Cock uit Eindhoven en Jasper Dejaegher uit Gilst op vijf kilometer van de finish. Bram Imming uit Egmond-Binnen probeerde het op 2,5 kilometer uit een naar zeven man geslonken kopgroep andermaal, maar Jasper Ockeloen, Yves Lampaert, Daan van Sintmaartensdijk, Samuel Leroux en Jasper Dejaegher reden het geslagen gat toch weer dicht. Daan van Sintmaartensdijk positioneerde zich op de laatste strook uitstekend voor de laatste strandopgang en reed zich op de boulevard naar de overwinning. De 20-jarige Belg Jasper Dejaegher hield de immer stoempende prof Yves Lampaert achter zich.

Afloper
‘’Ik had voor de start nog even stress, want de druk van mijn voorband bleek afgelopen te zijn ten opzichte wat ik er had ingepompt en een pompje was ook niet zo snel in mijn bereik. De voorband was dus vooraf slechter dan ik had gewild, maar achteraf kwam het in het losse zand toch wel goed van pas. Tijdens de koers had ik ook nog even stress, want mijn stuur kantelde nadat ik door een put was gereden, maar gelukkig bleef echte pech mij bespaard. Het was voor mij de eerste keer in De Panne, dus was het wel vervelend dat ik niet vooraan kon starten, maar vanuit blok twee. Dus moest ik er al ver voor de start al gaan staan en dat was verre van ideaal. Ik had gelukkig een goede start en kon me al vroeg in de voorste groep positioneren en met de wind schuin op de kop het initiatief nemen. De groep viel al gelijk uiteen in stukken, kwamen in een groep van twaalf al snel voorop. Qua niveau was iedereen wel aan elkaar gewaagd zodat niemand het verschil kon maken. Ik kon me bij de technische passages telkens bij de eerste drie positioneren, die power had ik wel en dan houd je ook de controle over de wedstrijd. Bij de tweede passage kwam ik door het losse zand al met die jongen die tweede werd (Jasper Dejaegher, DR) vooruit te zitten en toen wist ik dat ik in deze groep bij de beteren behoorde, zeker op de losse zandstukken. Toen was het voor mij zaak om alles onder controle te houden zodat er op het laatst niemand zou wegrijden. Natuurlijk waren er wel wat demarrages, maar de controle bleef en ik kon me in de laatste kilometers goed positioneren. Ik zat voor de laatste technische strook gewoon perfect, het was uiteindelijk rammen door het losse zand en heb het tot aan de finish gehouden’’, aldus analyseerde Zuidlander Daan van Sintmaartensdijk zijn race.
Uitslag 25e editie van De Panne Beach Endurance: 1. Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland), 2. Jasper Dejaegher (Gilst, B.), 3. Yves Lampaert (Hulste, B.), 4. Bram Imming (Egmond-Binnen), 5. Samuel Leroux (Calais, FR.), 6. Jasper Ockeloen (Amstelveen), 7. Ivar Slik (Bergen), 8. Thijs Zonneveld (Amsterdam), 9. Tim Declercq (Houthulst, B.), 10. Jules de Cock (Eindhoven), 11. Richard Jansen (Alkmaar), 14. Ronan van Zandbeek (Schijndel), 15. Ramses Bekkenk (Alkmaar), 18. Toon Imming (Egmond-Binnen). Vrouwen: 1. Grace Verbeeke (Snaaskerk, B.), 2. Tessa Neefjes (Wervershoof), 3. Nina Kessler (Velserbroek), 4. Pauliena Rooijakkers (Schijndel), 5. Lieke de Cock (Eindhoven). Dan Rolandus. Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl