Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

A Bloc en Streetjump bundelen krachten

Dinsdag 23 november 2021

Elite men - Vanaf het wielerseizoen 2022 gaat er een nieuwe juniorenploeg de weg op. Onder de naam Streetjump-ABLOC Development Team zal de ploeg een nationaal en internationaal programma afwerken.

De nieuwe ploeg is ontstaan uit een samenwerking tussen het ABLOC Continental Team, het voormalige Streetjump Development Team en Wielervereniging Noord-Holland. De begeleiding komt in handen van Casper Duba, Ivor Koopmans en Nico Schaper. Ivor Koopmans wordt hierbij de connectie tussen de juniorenploeg en het ABLOC Continental Team.

Er wordt naar gestreefd dat de betere tweedejaars junioren aan het eind van het wielerseizoen doorstromen naar het continentale wielerteam. Renners die nog niet het niveau van semi-professioneel wielrenner bereikt hebben, komen terecht bij Regioteam Noord-Holland. Hierbij wordt @rickvanbreda een belangrijke spil. Hij zal zijn ervaring overbrengen op de jongere renners en hen op sleeptouw nemen in de koersen. Op deze manier wordt er gebouwd aan een piramidestructuur. Streetjump – ABLOC Development Team zal de juniorenrenners ondersteunen in hun weg naar de top.

De juniorenploeg zal bestaan uit acht junioren en zij worden getraind door twee vaste trainers: Jan Dupont en Cees-Jan van der Zweep van Improove-coaching.

Foto: Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl