Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Piotr Havik zet punt achter loopbaan

Dinsdag 30 november 2021

Elite men - Piotr Havik zet een punt achter zijn loopbaan op continentaal niveau, zo laat zijn team BEAT weten. Hij was één jaar prof bij Riwal. Een doorstart van die profloopbaan zit er voor zijn gevoel niet in.

Ik heb er hard voor geknokt, maar dit jaar is het helaas niet allemaal op z’n plek gevallen. Daarom was het voor mij tijd om de balans op te maken”, vertelt hij over zijn keuze. “Het is lastig om continu de balans te vinden tussen werk en training en alle uren die je daar in moet steken. Ik wil graag mijn grenzen blijven verleggen, maar het werd nu steeds lastiger. Op een gegeven moment ga je dan ook merken dat je steeds minder uitdagingen krijgt en dan moet je de keuze gaan maken. Daarom heb ik gekozen om te stoppen als continentale wielrenner.”

''Het fietsen wordt voor mij nu echt gericht op avontuur. Het kan zijn dat er af en toe in de zomer nog een criterium of kermiskoers op de agenda staan, maar mooie evenementen als Trans Alps of Trans Pyrenees spreken mij heel erg aan.  Nu is ook voor mij tijd om dit soort avonturen te beleven.''

Foto: Sportfoto

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl