Team NXTG heeft er hoofdsponsor bij

Vrijdag 03 december 2021

Women - NXTG zal vanaf volgend seizoen doorgaan onder de naam NXTG by Experza. De nieuwe generatie wielrensters wordt hiermee gesteund door Experza, het bedrijf dat Sylvie Anraed in 2010 samen met vennoot Patrick Lefevere oprichtte en vestigingen kent in Oost en West-Vlaanderen.

NXTG werd opgericht als UCI-ploeg om de talentvolle junioren van het APB Development Team dat een jaar daarvoor was opgericht een plek te bieden. Het doel van NXTG Racing is om rensters een professionele opleidingsomgeving te bieden met een hoogkwalitatief wedstrijdprogramma om zo de moeilijke stap van junior-dame naar eliterenster te overbruggen. Met Charlotte Kool en Shari Bossuyt maken nu twee rensters de overstap de UCI Women’s World Tour.

Natascha Knaven-den Ouden - oprichter NXTG Racing zegt: ''We zijn heel blij dat we als ploeg verder kunnen groeien met Experza aan onze zijde. Het is een bedrijf dat met de voeten stevig op de grond staat maar ook veel ambitie toont. Bij NXTG zijn we zeker ambitieus maar ook realistisch. De stap van de junioren bij bijvoorbeeld ons eigen NXTG U19 development team naar de elite is bij de vrouwen nog steeds enorm groot. Er zijn er maar heel weinig die die stap zonder hulp maken. We zijn trots dat Experza ons gaat helpen juist die meiden een podium te geven verder te groeien en hun talenten zowel op de fiets alsook ernaast optimaal te benutten.”

Het team ziet er in 2022 als volgt uit: Maureen Arens, Yuli van der Molen, Ilse Pluimers, Maud Rijnbeek, Eline van Rooijen, Mylene de Zoete (Nederland), Fien Masure, Senne Knaven, Britt Knaven, Amber Aernouts, Lone Meertens (België), Ally Wollaston (Nieuw-Zeeland), Julia Borgstrom (Zweden), Gaia Masetti (Italië), Amelia Sharpe (Groot-Brittannië) en Cassia Boglio (Australië). 

Foto: Sportfoto

 

 

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl