Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bert-Jan Lindeman naar VolkerWessels

Donderdag 09 december 2021

Elite men - Het VolkerWessels Cycling Team heeft oud-WorldTour renner Bert-Jan Lindeman voor volgend seizoen weten te strikken.

Lindeman komt over van de WorldTour formatie Team Qhubeka-NextHash en reed in 2021 twee grote rondes, de Vuelta en de Giro. In het verleden won de Emmenaar al een Vuelta etappe, de Ronde van Drenthe en tweemaal de Ster van Zwolle.

Normaal gesproken mag een Continentale wielerploeg 16 renners onder contract hebben staan, met uitzondering van een eventuele ‘specialist’. Doordat Maikel Zijlaard als baanwielrenner aan de regels van de UCI (ranking) voldoet, mag een Continentale ploeg een extra renner aannemen.

Lindeman maakte eerder in zijn loopbaan de stap terug van Vacansoleil naar Rabobank DT. Toen wist hij opnieuw naar de profs door te stromen. De 32-jarige Drent reed onder meer voor Jumbo-Visma en stapte vorige winter over naar Qhubeka.

''Het is een super mooie kans om voor deze wielerploeg te kunnen rijden. Doordat ik veel met Tijmen Eising train, wist ik al vrij veel van het VolkerWessels Cycling Team en dat sprak mij aan. Alles is goed en strak geregeld en ze rijden een mooi wedstrijdprogramma. Ik kijk er naar uit om volgend jaar weer wedstrijden te rijden in Nederland zoals de Ster van Zwolle en de Ronde van Drenthe'' zegt Lindeman in een bericht van zijn ploeg VolkerWessels.