Tom Veelers ploegleider VolkerWessels en KNWU

Vrijdag 10 december 2021

Women - Het VolkerWessels Cycling Team versterkt het begeleidingsteam volgend jaar met Tom Veelers. De ex-profwielrenner van onder meer Giant-Shimano, komt volgend jaar als ploegleider bij het VWCT. 

De 37-jarige Twent, stond in zijn verleden als wielrenner voornamelijk bekend als sprinter en heeft middels een (perfecte) lead-out meerdere malen John Degenkolb of Marcel Kittel naar de overwinning kunnen rijden. 

“Ik heb al vaker met Dinand contact gehad maar eigenlijk nog nooit als de rol van ploegleider. Een tijdje geleden sprak hem tijdens een koers, waarin een rol als ploegleider bij het VWCT ten sprake kwam. Hierop volgend heb ik een goed gesprek gehad met Allard en Dinand en zo begon het balletje te rollen.”

“Het is mooi dat ik de mogelijkheid om als ploegleider bij het VWCT te komen. In mijn tijd als wielrenner heb ik erg veel gehad aan een ‘teamspel’. Doormiddel van dit spel ik de ploeg leren kennen en mijn visie over te dragen aan de renners. Zo kunnen wij echt bezig gaan met het team en bijvoorbeeld de sprint.”

Aantal koersdagen

In 2022 zou Tom meerdere koersen als ploegleider actief zijn voor het VolkerWessels Cyclingteam. Naast het VWCT is Tom ook nog actief als ploegleider bij de KNWU om met de nationale selectie op pad te gaan. 

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl