Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma laat Groenewegen naar BikeExchange gaan

Zaterdag 11 december 2021

Elite men - Jumbo-Visma en Dylan Groenewegen gaan per direct uit elkaar. De Amsterdamse sprinter gaat naar BikeExchange.

Groenewegen verlaat de ploeg waarvoor hij meer dan vijftig zeges boekte met gemengde gevoelens. “Team Jumbo-Visma is momenteel misschien wel de beste ploeg die er is. De enige reden dat ik wegga is het sportieve perspectief”, reageert de 28-jarige renner. “Ik zal de Nederlanders om me heen en de Nederlandse mentaliteit misschien wel gaan missen, maar deze kans was te mooi om te laten lopen. Ik ben blij dat we er met beide ploegen op een goede en vriendschappelijke manier snel zijn uitgekomen.”

Het plotselinge afscheid valt Merijn Zeeman, sportief verantwoordelijke bij Team Jumbo-Visma, zwaar. “Met pijn in mijn hart zie ik Dylan vertrekken. Ik snap echter dat hij bij zijn nieuwe ploeg meer sportieve kansen ziet. Daarom gun ik Dylan deze overgang van harte. We hebben samen een onvergetelijke reis beleefd. Dylan zal altijd een speciale plek in mijn hart houden en ik wil hem ook alle geluk en succes toewensen.”

De Nederlandse World Tour-formatie zal het vertrek van de viervoudig ritwinnaar in de Tour de France intern opvangen. “Met onder anderen Olav Kooij en David Dekker hebben we jonge sprinters die aan de deur kloppen. Nu Dylan weggaat, krijgen zij weer andere kansen en dat is alleen maar goed voor hun ontwikkeling”, besluit Zeeman.

Groenewegen tekent  voor drie jaar bij de Australische ploeg. ''Ik heb de overtuiging dat ik in deze omgeving weer winnen kan'' zegt hij.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl