Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Verhuizing stuurt Rijkhoff richting EK

Donderdag 17 oktober 2013

Women - Sinds baanwielrenster Yesna Rijkhoff op Papendal woont, is de geboren Noord-Hollandse een stuk sterker geworden. En mede daardoor maakt de 21-jarige hardrijdster haar debuut op het EK. "Ik heb de afgelopen tijd enorme stappen gemaakt. Dat zie je ook wel aan de wattages die ik trap", aldus de Hoornse die vorig jaar verhuisde van Hoorn naar Papendal en zondag de keirin rijdt.

"Voorheen vond ik de keirin weinig aan. Ik was er niet goed in en de resultaten vielen tegen. Maar sinds ik met bondscoach René Wolff werk, gaat het beter. Ook helpt het dat ik meer ervaring heb. Door wedstrijden te analyseren en te bespreken leer je veel", zegt ze in een gesprek met het Noordhollands Dagblad. 

Dit jaar pakte Rijkhoff de bronzen medaille  op het EK-23 in Portugal. "Dit kwam voor mij als verrassing. Ik was al blij dat ik mezelf rechtstreeks plaatste voor de finale. De medaille maakte het nog eens extra mooi.”

“Wat ik van het EK moet verwachten weet ik niet. Het is mijn eerste echt grote toernooi en de keirin is toch een apart onderdeel. De sterkste wint niet altijd en het is vooral een kwestie van je hoofd gebruiken. Zelf wil ik nog wel eens twijfelen, maar dat is dus iets wat je niet moet doen. Tijdens de wedstrijd zelf wil ik vanaf de kop beginnen, zodat ik het meeste overzicht heb. Want voor je het weet zijn die tweeënhalve ronde weer voorbij”, gaat Rijkhoff verder.

Foto. Sportfoto (c).



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl