Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Haar tankt vertrouwen voor NK in Hulst

Zondag 02 januari 2022

Offroad - Lars van der Haar werd zondag derde in de wereldbekercross van Hulst. De Europees kampioen eindigde achter Tom Pidcock - ook al winnaar in Rucphen - en Eli Iserbyt.

De laatste stelde  - met nog twee manches te gaan - de eindzege in de wereldbeker veilig.

Van der Haar kampt met een knieblessure sinds een val op training vorige maand. Tijdens de wedstrijd heeft de Utrechter geen last, maar op training komt de pijn soms na een uur, soms na twee uur opzetten.

'Dat is ook mentaal niet gemakkelijk geweest. Want je wilt graag goed trainen en goed presteren om zo je doelen te behalen. Dit jaar mik ik vooral op de kampioenschappen. Dat lukte goed op het EK op de Col du VAM en mijn volgende doel is het NK in Ruphen. Dan is het lekker om een week voordien goed te starten en op het podium te eindigen in een wereldbeker.' Van der Haar weet nog niet of Van der Poel zijn titel kan verdedigen volgende week. 'Dat maakt voor mij niet uit. Twee jaar geleden kon ik ook lang tegenstand bieden in Rucphen. Ik denk dat ik nu iets sterker ben en het kan goed zijn dat Mathieu nu iets minder is. Maar ik heb in augustus bij het maken van mijn seizoensplanning van het NK al een doel gemaakt en toen wist ik nog niet wie er al dan niet mee deden. Ik ga voor de titel.

Foto: © Sportfoto

Top 10

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl