Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen NK en WK Veld voor Van der Poel

Woensdag 05 januari 2022

Offroad - Mathieu van der Poel heeft besloten deze winter niet meer in het veld in actie te komen.

Dat betekent dat onze landgenoot zowel zijn nationale titel (zondag in Rucphen) als zijn wereldtitel niet verdedigen kan. De afgelopen drie edities (Bogense, Dubendorf en Oostende) was VDP goed voor de wereldtitel. 

Van der Poel kampt met forse rugklachten. Hij kwam in Dendermonde aan de start en werd daar tweede. In de daaropvolgende cross in Heusen-Zolder stapte hij af en laste de Brabander een pauze in. Die duurt uiteindelijk tot het nieuwe wegseizoen.

Van der Poel zelf reageert gelaten. “Ik kan er niet veel over zeggen, het is niet anders. Door die rugpijn haal ik sinds de Tour mijn gewenste niveau niet meer en daar wil ik gewoon van af. De enige remedie blijkt een langere rustperiode te zijn en het zou dan ook stom zijn om deze periode nu weer te onderbreken en toch te proberen het WK te halen. Daar zijn we het allemaal over eens. Ook al is het erg zuur – ik heb 10 keer op rij deelgenomen aan het WK cross – mijn trui niet kunnen verdedigen in Amerika is een echte domper. Ik maak me geen zorgen over het verdere verloop van mijn carrière, maar het frustreert me op dit moment natuurlijk wel dat ik niet weet hoelang de rustperiode zal duren. Een datum en doelen stellen we pas voorop als dat op een onderbouwde manier kan. Tot die tijd doe ik wat ik kan.”

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl