Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

René Wolff opnieuw bondscoach sprinters KNWU

Maandag 10 januari 2022

Track - René Wolff is met ingang van 1 februari de nieuwe bondscoach van de baansprinters van de KNWU. De Duitser was tot en met de Olympische Spelen van Rio al in deze functie actief en was de afgelopen olympische cyclus in dienst bij de wielerbond van Nieuw-Zeeland. Wolff neemt de taken over van Hugo Haak, die na een bijzonder succesvolle periode aangaf te willen stoppen als bondscoach.

René Wolff gaat enthousiast aan de slag met de Nederlandse sprinters ‘’Ik vind het een eer om het werk van Hugo voort te mogen zetten. Ik heb met bewondering gevolgd  wat hij de afgelopen jaren heeft neergezet. Het is voor mij een enorme uitdaging om met deze succesvolle groep toe te werken naar de volgende Olympische Spelen van Parijs in 2024. Ik kijk ernaar uit om met de topsportgroep aan de slag te gaan en hen te helpen een volgende stap te maken. Maar wil binnen de door Jan van Veen opgezette structuur de talenten daar nadrukkelijk in  meenemen. Nieuwe talenten vinden blijft ook een uitdaging.’’ Naast de sportieve uitdagingen geeft Wolff aan het prettig te vinden om ten tijde van de huidige COVID-19 pandemie dichter bij de familie te zijn. Hij sluit in februari aan bij de sprinters, die dan in Portugal een trainingsstage hebben in de aanloop naar het nieuwe seizoen.  

Hoofdcoach Jan van Veen is blij met de komst van Wolff. ‘’Ik denk dat René de aangewezen persoon is om het baansprintprogramma de volgende impuls te geven en kijk met veel vertrouwen uit naar de samenwerking.’’

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl