Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Belgische aanwinst voor BEAT-wegploeg

Woensdag 12 januari 2022

Elite men - Belgisch kampioen mountainbike Jens Schuermans (28) maakt dit seizoen deel uit van de BEAT wegploeg. De tweevoudig Olympiër is viervoudig Belgisch kampioen mountainbike, maar zal in 2022 ook een uitstap maken naar het wegwielrennen.

Schuermans maakte de afgelopen jaren vooral naam in het mountainbiken, met nationale titels in 2017, 2018, 2019 en 2021. Daarnaast nam hij in 2016 en 2021 ook deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en Tokio. Toch is de Maasmechelaar geen onbekende in het wegwielrennen, want hij stond al vaker aan de start van nationale wedstrijden. Zo won hij als belofte onder andere een rit in de Ronde van Namen en de laatste jaren nationale wedstrijden in Heusden-Zolder en Linden-Lubbeek. 

Dit jaar zal Schuermans een programma op de weg combineren met mountainbikewedstrijden, waarin hij de kleuren van het Scott Creuse Oxygène Team zal verdedigen. Het belooft daarom een interessant jaar te worden. "Voor zowel Jens als voor ons is dit een spannend avontuur", vertelt teammanager Geert Broekhuizen over de nieuwste aanwinst. "Wij hebben zijn data goed geanalyseerd en ook veel gesprekken gevoerd over deze stap. Hij is fysiek zeer getalenteerd, is heel technisch op de fiets en zijn persoonlijkheid past perfect bij BEAT. We zien daarom veel potentie in hem en kijken er naar uit wat hij kan brengen."

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl