Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Worst en Betsema missen WK Veldrijden

Dinsdag 25 januari 2022

Offroad - De Nederlandse selectie is vandaag niet met alle geselecteerd renners afgereisd naar het WK Veldrijden in Fayetteville. Twee voorziene rensters uit de elite-vrouwenploeg hebben moeten besluiten in Nederland achter te blijven: Annemarie Worst en Denise Betsema.

Worst testte positief op COVID-19. Daarmee mag de nummer twee van het WK veldrijden in 2020 én 2021 niet afreizen naar de Verenigde Staten. Denise Betsema testte negatief, maar voelt zich koortsig. Ze heeft daarom besloten eveneens niet af te reizen. De Texelse was vorig jaar derde op het door Lucinda Brand gewonnen WK.

Bondscoach Gerben de Knegt hield vooraf rekening met dit scenario, maar baalt enorm voor de betrokken sporters. ‘’We hadden en hebben bij de elite-vrouwen meerdere ijzers in het vuur, maar ik rekende Annemarie en Denise wel tot de kanshebbers op een medaille. Het is voor ons en hen een hard gelag dat ze er niet bij kunnen zijn.''

Tom de Kort laat als trainer van Betsema via de kanalen van Bingoal-Pauwels Sauzen weten: ''Een beslissing uit respect voor de andere Nederlandse atleten op diezelfde vlucht, en omdat er door het reizen en de jetlag te weinig hersteltijd zou zijn om zaterdag nog volledig fit aan de start te komen van haar WK. Dat Denise maandag ziek werd, verklaart ook de ontgoochelende wereldbekermanche van Hoogerheide.”

Worst zegt in een korte reactie. ''Ik zag dit niet aankomen. Dit is echt verdrietig, vooral omdat ik de laatste tijd goed reed.''

Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl