Vrouwen Jumbo-Visma mikken op klassiekers en Tour

Woensdag 26 januari 2022

Women - Ook dit jaar ligt de focus tijdens de eerste maanden op de voorjaarsklassiekers. De Nederlandse ploeg heeft haar blik ook al op de eerste nieuwe editie van de Tour de France Femmes avec Zwift.  

“De Tour de France Femmes is één van onze speerpunten van dit seizoen”, vult Marianne Vos aan. “Daar kunnen we hopelijk enkele etappezeges halen. Het is een goede zaak dat beide WorldTour-teams van Jumbo-Visma nu deel kunnen nemen aan de Giro, de Vuelta en de Tour.” Ook Coryn Labecki (voorheen Rivera) is een speerpunt.

Team Manager Esra Tromp geeft aan dat de gestelde doelen voor 2022 weer een stap zijn richting de ambitie om in 2024 de beste vrouwenploeg ter wereld te worden. “Het opstarten van een nieuw team was een mooie uitdaging”, zegt Tromp. “We stelden een goede ploeg samen, schoven ambitieuze doelstellingen naar voor en zorgden voor een goede omkadering van onze rensters. Dat alles resulteerde in een mooi en succesvol eerste jaar dat de basis vormt voor verdere groei. Dat doen we stap voor stap. Het potentieel van de huidige ploeg blijven we verder ontwikkelen en we zetten in op het aantrekken van nieuwe rensters zodat we het team in de breedte versterken en nog meer onze stempel kunnen drukken tijdens de klassieke rittenwedstrijden en het rondewerk. Ook de professionele omkadering speelt daarin een grote rol.  Dat willen we tot in de puntjes uitbouwen zodat we op hetzelfde niveau als het andere World Tour Team komen te staan.''

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl