Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amysoft is nieuwe hoofdsponsor Ronde van Groningen

Maandag 31 januari 2022

Elite men - class="MsoNormal" style="mso-margin-top-alt: auto; mso-margin-bottom-alt: auto;">Amysoft is de nieuwe hoofdsponsor van de Ronde van Groningen. De wielerklassieker maakt dit jaar deel uit van Olympia’s Tour en krijgt daarmee een internationaal tintje.

BESTEL NU ALVAST: KONINGEN VAN DE WIELERKLASSIEKERS

De Amysoft Ronde van Groningen wordt verreden op zaterdag 19 maart en heeft dit keer start en finish in Leek. De start is voorzien om 12 uur aan de Hoogte, de finish wordt rond 16  uur op de busbaan Oostindie verwacht. Het integreren van Leek als start- en finishplaats is de enige aanpassing van de route, die dus grotendeels intact blijft. Na de start in Leek gaat het over Zuidhorn en Aduard over de bekende route richting Bedum. De finale gaat vanaf Ulrum, Visvliet en Grootegast richting Leek.

Dit jaar is de Amysoft Ronde van Groningen onderdeel van Olympia's Tour. Organisator Courage Events en Amysoft maken gebruik van de mogelijkheid de eendaagse in de oudste etappekoers van Nederland te ingegreren nu de data blijken te overlappen.  Hierdoor heeft de Amysoft Ronde van Groningen een sterker deelnemersveld dan ooit, 25 teams vanuit geheel Europa zullen de strijd met het Groninger landschap aangaan. Daarmee zou de meest aansprekende Groningse wielerklassieker wel eens een buitenlandse winnaar kunnen krijgen. 

 

Olympia's Tour is een internationale etappewedstrijd op de UCI-kalender, die dit jaar plaats vindt van 17 tot ten met 20 maart. In het verleden wisten beroepsrenners als Fabio Jakobsen, Dylan van Baarle en de laatste winnaar Sander de Pestel zich via deze ronde in de kijker te rijden van profteams. De openingsritten worden verreden in Hardenberg.

 

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl