Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bas Tietema keert terug in het peloton

Dinsdag 01 februari 2022

Elite men - Bas Tietema wordt prof bij het pro team van Pauwels Sauzen-Bingoal. De  Zwollenaar gold ooit als talent, maar moest door gezondheidsredenen stoppen.

''Ik ben erg blij dat ik me bij Bingoal Pauwels Sauces WB kan aansluiten. Ik dank het team voor het geven van deze kans. Ik train veel, ik heb met de groep mee kunnen doen aan de winterkampen en ik voelde dat de conditie snel terug kwam. Ik ben heel blij dat ik weer op het hoogste niveau kan fietsen nadat ik om fysieke redenen met deze sport heb moeten stoppen. Alles is weer normaal op dit vlak, wat me ertoe bracht terug te keren naar het peloton.''

De Overijsselnaar was bij de beloften goed voor een derde plek in Parijs-Roubaix en maakte deel uit van het BMC Development Team. Ook reed hij voor An Post (waarvoor hij derde was op het NK Tijdrijden in 2017) en BEAT en op het laatst nog voor De IJsselstreek. De laatste jaren verwierf hij vooral bekendheid met You Tube-filmpjes. De opgebouwde populariteit zal niet tegengewerkt hebben bij het verkrijgen van zijn eerste echte profcontract.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl