Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van den Broek-Blaak gaat tot eind 2024 door

Woensdag 02 februari 2022

Women - Chantal van den Broek-Blaak fietst toch tot het einde van het  seizoen 2024. Dat maakte ze vandaag bekend. Eigenlijk zou de Zuid-Hollandse stoppen na de voorjaarsklassiekers.

''Maar de situatie zag er toen anders uit'' vertelde ze op de teampresentatie. ''Mijn man Lars zat thuis met een burn-out en ik wilde meer bij mijn familie zijn. Ook speelde onze kinderwens een rol. Maar thuis ging het steeds beter met Lars en ik kreeg meer en meer het gevoel dat ik niet wilde stoppen. De Tour voor vrouwen komt eraan en dat is ook een doel. We besloten dat bespreekbaar te maken met de ploeg en ze steunden me. Ik ga door tot eind 2024. Als het lukt om gedurende die periode zwanger te worden, dan steunt de ploeg mij in die wens.''

Toen Blaak in gesprek ging met de ploeg om door te gaan tot en met de Tour de France Femmes was er al snel een akkoord. Blaak: “De eerste keer Tour is bijzonder en die wil ik graag meemaken. Alleen ik had steeds meer het gevoel dat ik er eigenlijk helemaal nog niet klaar mee was. Ook de mensen die dicht bij mij staan begonnen het te merken.” Blaak benadrukt verder dat de kinderwens een reden was om te twijfelen. “Mijn man Lars gaf toen aan dat het in deze tijd niet langer raar is om topsport te bedrijven in een periode dat je zwanger hoopt te worden. Na lang nadenken, want deze beslissing is niet van de een op de andere dag gemaakt, zijn we met dit verhaal naar de ploeg gegaan en hebben open en eerlijk verteld hoe wij erin staan.”

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl