Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Merk Fryslân hoofdsponsor Visit Friesland Elfsteden Race

Maandag 14 februari 2022

Elite men - Merk Fryslân is de nieuwe hoofdsponsor van de Visit Friesland Elfsteden Race en co-sponsor van de Bloeizone Fryslân Driedaagse. Dit werd vandaag bekendgemaakt op het online Frysk Toerisme Kongres.

De twee wielrenevenementen van hoogwaardig niveau vinden van 3 tot en met 6 maart 2022 plaats op diverse plekken in Friesland. “We zijn heel blij met de sponsoring van Visit Friesland. We bouwen samen aan een echt Fries evenement. Met deze topwielerwedstrijden laten we de provincie van haar beste kant zien.” aldus organisator Thijs Rondhuis van Courage Events. 

Sponsorschap 

Merk Fryslân ziet in het sponsorschap een unieke kans om Friesland (inter)nationaal op de kaart te zetten. Naast het zichtbaar maken van de iconische Friese Elfsteden en het Friese landschap, nemen de evenementen ook alvast een voorschot op de wielrenambities van Provincie Fryslân. Bouke Kors, merkmanager Visit Friesland: “Friesland beschikt over een van de beste fietsroutenetwerken van Europa. Door deze sponsoring brengen we het unieke netwerk onder de aandacht van onze bewoners en potentiële bezoekers van Fryslân.” De Bloeizone Fryslân Driedaagse heeft zeven plekken in Friesland opgenomen in de route waar wordt gewerkt aan een gezonde omgeving. Hiermee wil de organisatie de Bloeizones in het zonnetje zetten en meer gezonde activiteiten stimuleren.

De wedstrijden krijgen zowel regionaal als (inter)nationaal aandacht op televisie. Ze worden van 3 tot en met 6 maart dagelijks live uitgezonden op Omrop Fryslân en ook Eurosport gaat in Nederland en België zowel van de vrouwen- als mannenwedstrijd een samenvatting van 1,5 uur uitzenden. 

Over de wielrenevenementen 

De Visit Friesland Elfsteden Race op 6 maart is de eerste zelfstandige wedstrijd voor mannen op de internationale kalender sinds 2012 in Friesland. Dit jaar is de Visit Friesland Elfsteden Race een UCI 1.2 wedstrijd. De UCI, of Internationale Wielerunie is de internationale organisatie voor wielersport. Deelname bestaat uit de UCI Continental teams en ook opleidingsploegen van de World Tour Teams Jumbo-Visma en Team DSM doen mee. De start en finish zijn in Leeuwarden en de route over 199 kilometer doet alle Friese Elfsteden aan. 

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl