Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofland wint in Tour of Hainan, Leezer derde

Zondag 20 oktober 2013

Elite men - Team Belkin is sterk begonnen aan de Tour of Hainan met ritwinst voor Moreno Hofland in de openingsetappe. Het betekende voor de neoprof zijn eerste overwinning bij de beroepsrenners. Achter Fréderic Amorison werd Hoflands ploeggenoot Tom Leezer derde.

Dit is heel cool”, aldus een zeer blije Hofland na afloop. “In Beijing ging het al goed en werd ik derde in de slotrit en om vandaag te winnen is echt geweldig. Ik had het gehoopt, maar winnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik hoop dat er nog meer overwinningen komen. Voor de ploeg, maar ook voor mijzelf.”   

Goed vertegenwoordigd

Hofland maakte tussen Chengmai old Town en Chengmai samen met ploeggenoten Tom Leezer en Jos van Emden deel uit van een kopgroep van vijftien. Bij beide tussensprints toonde het Belkin Pro Cycling Team zich oppermachtig. De eerste drie plaatsen waren telkens voor de mannen van ploegleider Michiel Elijzen. In laatste zeven kilometer reed Hofland weg met Frédéric Amorison (Crelan-Euphony) die hij op de streep vervolgens kansloos liet.  
“We zouden eigenlijk voor Theo Bos rijden”, sprak Hofland, “maar toen we zagen dat we het gingen halen, ben ik er vol voor gegaan. Ik kon na een aantal demarrages meeglippen met Amorison. In de laatste kilometer heb ik gewacht en toen ik ging sprinten was ik in een keer los.”   

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl