Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gouden medaille voor Ligtlee op keirin

Zondag 20 oktober 2013

Elite men - Elis Ligtlee is in Apeldoorn Europees kampioen op de keirin geworden. De Eerbeekse bleef in de finale Kristina Vogel uit Duitsland voor, waarvan ze in het sprinttoernooi de finale had verloren. Het brons ging naar de Française Virginie Cueff.

Voor Ligtlee was het de tweede medaille na haar zilver op de sprint. Yesna Rijkhoff - de tweede Nederlandse in de finale - eindigde als vijfde. Bij de mannen wist geen landgenoot tot de finale door te dringen. Hier won Maximilian Levy uit Duitsland Voor Ligtlee was de titel de bekroning van een fantastisch weekeinde. ,,Ik heb hier inderdaad een stap gezet, maar ik hoop niet dat iedereen verwacht dat ik dit nu elke week ga doen. Maar dit weekend lukte me alles, net alsof alles op zijn plek viel. Ik heb er conditioneel best een aantal keren flink doorgezeten, maar wist nu in de finale toch nog een keer alles uit de kast te halen. Voor mijn gevoel zat ik eindeloos naast Vogel af te zien in die slotronde van de keirin, maar uiteindelijk lukte het dan toch haar achter me te houden."

Nog maar negentien

Bondscoach René Wolff bevestigde dat Ligtlee ook hem wel had weten te verbazen. "Ik weet wat Elis kan, maar ze kan soms winnen maar even later ook net zo gemakkelijk laatste worden in een finale. Ik denk dat deze prestaties ook met vertrouwen te maken hebben en op dat terrein heeft ze een stap gemaakt. Nu is het onze taak om haar uitslagen nog stabieler te maken in een veld waar de onderlinge verschillen heel klein zijn. Het grote pluspunt voor haar en voor ons is dat ze nog maar negentien is. We werken met een jonge groep sprinters en zij heeft als eerste echt een grote stap richting de top gezet."Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl