Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theo Bos wint in Tour Hainan, Hofland blijft leider

Maandag 21 oktober 2013

Elite men - Team Belkin heeft de tweede ritzege op rij geboekt in de Tour of Hainan. De tweede etappe leverde een sprintzege op voor Theo Bos. Moreno Hofland - winnaar van de openingsetappe - eindigde dit keer als tweede.

Daarmee blijft hij leider. Bos bezorgde zijn team de dertigste ritzege van het seizoen. Belkin-ploegleider Elijzen zag een sterk blok acteren. “Dertig was het doel en het is mooi dat we dat ook gehaald hebben. Vandaag moet ik ook zeker de complimenten aan Marc Goos geven. Hij kwam hier met klassementsambities, maar heeft keihard gewerkt voor Theo en zich helemaal weggecijferd. Echt teamwork. Ik hoop dat we de komende dagen zo door kunnen gaan. De manier waarop we vandaag gekoerst hebben beviel heel goed. Met Theo en Moreno hebben we bewezen twee sterke sprinters in huis te hebben.” 

Droog gestaan

Theo Bos was blij met de zege: "Ik heb te lang droog gestaan als het gaat om overwinningen behalen. Vanaf de Ster ZLM Tour in juni had ik niet meer gewonnen. Het was geen gemakkelijke periode, maar nu ben ik mooi terug met een zege. Iedereen keek naar ons, maar we konden het afmaken. Mijn doel is alvast geslaagd: ik wilde winnen en de moraal opkrikken."

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl