Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Drenthe voor Wiebes

Zaterdag 12 maart 2022

Women - De Ronde van Drenthe voor vrouwen is gewonnen door Lorena Wiebes. De renster van DSM volgt zichzelf op als winnares.

Wiebes liet Elisa Balsamo en Lotte Kopecky achter zich. 

In de finale reed nog een viertal rensters weg met Nina Buysman (Human Powered Health), Anouska Koster (Jumbo-Visma), Sarah Roy (BikeExchange) en Christine Majerus (SD Worx). Kopecky en Wiebes moesten in de aanloop naar de laatste beklimming van de VAM nog gedepaneerd worden. Maar uiteindelijk konden de snelste vrouwen van het peloton sprinten in de straten van Hoogeveen.

Wiebes won afgetekend. ''Ik wilde de sprint vroeg aangaan en zocht mijn eigen weg. Pfeiffer Georgi en Floortje Mackaij hadden al veel werk verzet om het gat dicht te rijden en ik ging in het wiel van Balsamo aan. Natuurlijk was die lekke band niet handig onderweg en dat kost wel energie. Maar juist als je ploeg zo hard voor je werkt, dan ben je extra gemotiveerd. De Ronde van Drenthe win ik nu twee keer in een half jaar (de vorige editie werd uitgesteld in oktober verreden). Deze ronde ligt me. De keien kan ik aan en de VAM-berg is steil, maar kort. Als sprintster heb je die punch wel. Als het aan mij ligt, kom ik hier nog vaker terug om te winnen. Maar mijn eerste doelen voor de komende periode zijn Nokere Koerse, Gent-Wevelgem en De Panne. Dat zijn koersen die voor me gemaakt zijn.''

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl