Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Drenthe voor Van Gestel

Zondag 13 maart 2022

Elite men - De Ronde van Drenthe voor mannen is gewonnen door Dries van Gestel. De ploeggenoot van Niki Terpstra bij Total Energies reed in de slotfase weg uit een kopgroep van zes.

De Hongaar Barnabas Péak werd tweede, de Fransman Hugo Hofstetter derde. Nederlands kampioen Timo Roosen was de beste Nederlander op de vierde stek. Hij had in de slotfase ook ploeggenoot Mick van Dijke mee. Die probeerde nog in zijn eentje naar de Belgische koploper te rijden, maar zag die poging stranden. De laatste man vooruit was de verdienstelijk debuterende Joren Bloem van A Bloc.

De beginfase van de wedstrijd werd gekleurd door Sven Burger (BEAT), Jasper Schouten (Allinq) en Rick Ottema (Metec-TKH). Ottema bleef als laatst over en wist zich in de finale knap te handhaven in de eerste groep om uiteindelijk negende te worden. Hij verscheen ook op het podium als winnaar van de strijdlustprijs en het bergklassement. ''De afgelopen jaren is het drie keer gelukt om vanuit de vroege vlucht te winnen. Dus dat had ik in het achterhoofd. Maar met drie continentale renners vooruit én sterke teams achter ons, lukte dat niet. Maar ik zat wel mooi van voren op dat moment en rijdt hier nog top tien. Daar ben ik al met al heel tevreden mee.''

Roosen baalde na afloop dat het niet gelukt was om in ieder geval een podiumplaats te veroveren voor Jumbo-Visma. ''Voor ons was het geen goede situatie dat de snelle Hofstetter mee zat in de finale. Toen was het voor ons zaak om één voor één aan te vallen. Op een gegeven moment ging ik aan en reageerde Hofstetter. Van Gestel ging erop en erover en sloeg direct een gat. Ik kon toen niet mee, het beste was eraf. Toen was het ook klaar. Ongetwijfeld had er meer ingezeten, maar uiteindelijk zat er niet meer in dan dit.''

“Jumbo-Visma was met twee renners vertegenwoordigd in de laatste kopgroep”, deed winnnaar Dries van Gestel zijn verhaal. “Ik merkte dat zij weinig vertrouwen hadden in een sprint omdat ze demarreerden. Zowel Roosen als Van Dijke was al een keer gegaan, dus ik besloot dat het mijn beurt was om aan te vallen toen die gaten waren dichtgereden. Toen  ik hoorde dat Hofstetter niet meer fris was nam ik op een rotonde alle risico, keek achterom en zag dat iedereen kapot zat. Ik had alleen een gaatje en ben vol doorgegaan. De laatste kilometer was nog erg pittig met wind tegen, maar gelukkig had ik nog over. Met 400 meter keek ik achterom en zag ik dat de zege binnen was”, aldus winnaar Dries van Gestel.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl