Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Uitblinkers vroege voorjaar kijken uit naar Olympia's Tour

Woensdag 16 maart 2022

Elite men - class="MsoNormal">Olympia’s Tour is terug op de wielerkalender en veel renners kijken ernaar uit om uit te blinken in de oudste etappekoers van Nederland waar ooit huidige profs als Dylan van Baarle, Pavel Sivakov, Pascal Eenkhoorn, Julius Johansen, Cees Bol, Jasper Philipsen en Sander de Pestel zich in de kijker reden.

In het vroege voorjaar maakten al enkele renners indruk en die coureurs willen die lijn graag doortrekken naar de etappekoers, die donderdag in Hardenberg begint. Wat te denken van Elmar Reinders. De Drent van het Deense Riwal Cycling Team imponeerde anderhalve week geleden door als eenling de Visit Friesland Elfsteden Race te winnen. Maar in zijn eigen Ronde van Drenthe kon hij zondag geen potten breken. ‘’Dat is ook wielrennen. Maar er komen mooie koersdagen aan. Ik kijk uit naar Olympia’s Tour. Ook dichtbij huis en een heel mooie koers. Dan hoop ik de benen van Friesland wel weer te hebben.’’

Ook Rick Ottema van Metec-Solarwatt kende tot nog toe twee heel verschillende wedstrijddagen. Hij was juist afgelopen zondag in de fietsprovincie Drenthe in vorm en liet zich in de kopgroep zien. Het leverde hem drie truien en een negende plek op in het spoor van WorldTour-renners. ''Dit geeft vertrouwen voor de komende dagen in Olympia’s Tour. Voor mij toch ook weer een wedstrijd in de eigen regio. In deze fase van het seizoen hoef ik het minst te reizen en tref ik mooie koersen, dat vind ik helemaal niet erg.’’

RITTENSCHEMA OLYMPIA'S TOUR COMPLEET

Reinders en Ottema treffen ook andere uitblinkers van de afgelopen weken. Zoals Joren Bloem van A Bloc, die in Drenthe keurig vijfde werd en daarmee de beste continentale renner was. En dan te bedenken dat de Achterhoeker vorig jaar nog op clubniveau reed bij Sensa-Kanjers voor Kanjers. Een andere man in vorm is Maikel Zijlaard, die zijn eerste koers voor VolkerWessels zondag bekroonde met de zege in de Dorpenomloop Rucphen. ‘’Ik ben nog nooit eerder zo vroeg in het seizoen zo goed geweest. Dat je de ploeg dan kunt belonen met een overwinning is wel een goede opsteker voor de rest van het seizoen’’ sprak de renner uit een beroemd Rotterdams wielergeslacht zondag. Hij vindt in zijn ploeg onder meer Bart Lemmen aan zijn zijde, de winnaar van de Schwalbe Topcompetitie 2021.

Bij BEAT Cycling hoopt Matthijs Buchli van de pech in de eerste koersen gevrijwaard te blijven. Dan kan de voormalig wereldkampioen op de keirin en de teamsprint op de piste wellicht in de voetsporen treden van oud-ploeggenoot Theo Bos, die na zijn sprintloopbaan succesvol was op de weg in deze ronde. Ook Jarno Mobach is present. De renner van Leopard won ooit de koninginnenrit in deze ronde. Zijn ploeg is één van de dertien buitenlandse ploegen in Olympia’s Tour die van donderdag tot en met zondag door Nederland rijden. Met als doel de ploeg een mooie klassering en het liefst een zege te bezorgen vroeg in het seizoen. Want het verleden bewees het: naam maken, kun je in Olympia’s Tour.

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl