Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

OT: Op de VAM-berg wint Schulting

Vrijdag 18 maart 2022

Elite men - De tweede rit van Olympia's Tour is gewonnen door Peter Schulting. De Overijsselnaar van VolkerWessels won de etappe van Westerbork naar de Col du VAM.

Drie koplopers kleurden de aanloop naar de VAM-berg en de eerste ronden daar. Het waren Alekss Krasts (Ampler-Tartu), Jan-Marc Temmen (Dauner CT) en Pierre-Pascal Keup (Lotto-Kern Haus). Het peloton sloeg op de Drentse wielerhelling steeds uit elkaar, maar vervolgens liep het samen. Daarmee was het scenario van een grote groep richting de finish niet ondenkbeeldig.

In de slotfase probeerden Peter Schulting (VolkerWessels), Hartthijs de Vries (Metec-Solarwatt) en Colin Heiderscheidt weg te komen. De twee Nederlanders bleven over en bleven uiteindelijk uit de greep van de achtervolgers.

De ervaren Schulting wist in de slotfase De Vries af te schudden en won zo de rit. Elmar Reinders werd derde en is de nieuwe leider.

Het was voor Schulting de eerste zege in Olympia's Tour. ''Ik ben er zelfs nog nooit echt dichtbij geweest volgens mij. Vandaag rekende ik er eigenlijk niet op, de eerste keer op de VAM had ik het zelfs even lastig. Maar we reden steeds van voren om de toppers uit het klassement goed voorin te houden en in de slotronde voelde ik me goed genoeg om het te proberen. Heiderscheidt reageerde en later kwam ook De Vries aansluiten. We gingen zij aan zij de kasseien op, maar ik kon de winst binnen halen. Een heel mooie zege voor mijzelf en voor de ploeg. Wat mijn vorige grote zege was? Als ik de Ronde van Ommen niet meetel, is dat de Tacx Pro Classic in 2018 geweest. Ik kan het nog, dat blijkt, ook als ik het vooraf helemaal niet verwacht.'' Schulting vierde de overwinning op het podium met dochters Liv en Lauren.

Elmar Reinders wist dankzij een sterke slotronde op de VAM-berg de leiding over te nemen van Arne Peters (Allinq), die wel in de eerste groep eindigde. De Drent uit de Riwal-formatie werd derde en eindigde ook licht afgescheiden van de renners daarachter. ''Ik had vooraf ook niet verwacht dat hier flinke gaten geslagen werden. Ik spaarde me enigszins voor de laatste aankomst en heb toen alles gegeven. Dat ik het geel heb, is mooi, maar voor mij telt het vooral als ik die zondag in Assen na afloop van de rit nog altijd om de schouders heb. Ik denk dat de komende dagen - over de parcoursen van de Ronde van Groningen en de Dorpenomloop Drenthe - mij heel goed liggen en ik ga er alles aan doen om de ronde te winnen.''

Arne Peters was het geel na de tweede dag kwijt. ''Als ploeg hebben we het goed kunnen controleren, maar het wedstrijdverloop was ook vrij overzichtelijk in de beginfase. De laatste keer VAM-berg heb ik alles gegeven wat ik had, maar het was blijkbaar net niet genoeg. Ik sta er nog altijd goed voor in het klassement en we gaan kijken welke kansen er nog komen de komende dagen.''

Foto's: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl