Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma met ambities naar Catalunya

Maandag 21 maart 2022

Elite men - Van 21 tot en met 27 maart staat Team Jumbo-Visma aan de start van de Ronde van Catalonië met een sterke ploeg, waarin Sam Oomen en Steven Kruijswijk troeven zijn en ook Tom Dumoulin zijn opwachting maakt.

De Ronde van Catalonië bevat twee aankomsten bergop, op de derde en vierde dag. Op de laatste dag is er de traditionele etappe die op het stadscircuit in Barcelona eindigt en waarin zes keer de Alto de Montjuïc beklommen moet worden. Ook de andere dagen krijgen de renners lastige en heuvelachtige etappes voorgeschoteld, met spaarzame kansen voor de sprinters.

Volgens ploegleider Marc Reef biedt het parcours mogelijkheden voor een goed eindklassement met Sam Oomen. “Sam is na een moeilijk 2019 en 2020 op de weg terug. In Valencia heeft hij al goed gereden. Door ziekte heeft hij een aantal wedstrijden niet kunnen rijden, maar in Catalonië vindt hij een parcours op zijn maat. Het is voor hem een mooie kans om te kijken wat hij kan in een World Tour-koers van dit niveau.”

Ook met Steven Kruijswijk wordt een mooi klassement beoogd. “Steven heeft er een goede winter en voorbereiding opzitten. Tot de val in Parijs-Nice vorige week verliep alles goed voor hem. Hij had het goede gevoel terug en we moeten afwachten hoe dat nu gaat zijn.”

Een andere renner waar nog wat vraagtekens rond staan is David Dekker. “Het parcours telt vier lastige etappes die misschien in een sprint kunnen eindigen. Een David in goede doen moet die zeker aankunnen. Maar na zijn valpartij in Valencia tasten we toch nog wat in het duister of hij echt aan sprinten zal toekomen.”

Voor Oomen en ook voor Tom Dumoulin is de Ronde van Catalonië een goede voorbereiding richting de Giro. Reef: “Ze kunnen er finales rijden en dat is goed voor het gevoel. Ze kunnen zich meten met de wereldtop en koersritme op doen.” Rohan Dennis en Robert Gesink maken de ploeg van Jumbo-Visma compleet.

De andere Nederlanders aan het vertrek in Catalonie zijn Wout Poels (Bahrain), Antwan Tolhoek (Trek-Segafredo), Alex Molenaar en Jetse Bol (Burgos-BH).

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl