Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse klassementstroeven van voren in Perpignan

Dinsdag 22 maart 2022

Elite men - Steven Kruijswijk, Sam Oomen en Wout Poels deden een goede zaak vandaag in de Volta a Cantalunya. In de door Kaden Groves gewonnen tweede rit sloeg het veld richting Perpignan uit elkaar als gevolg van de wind.

Kruijswijk en Oomen van Jumbo-Visma en Wout Poels van Bahrain pakten zo een halve minuut op onder anderen Simon Yates.

Tom Dumoulin, die niet voor een klassement rijdt in Spanje/Frankrijk, zat in de tweede groep. De Limburger bereidt zich voor op de Giro d'Italia.

Kruijswijk was op de achtste plek de best geplaatste landgenoot in deze rit. 

Dit was opnieuw een goede dag voor ons", stelde ploegleider Merijn Zeeman van Jumbo-Visma na afloop vast. "We wisten heel goed waar het belangrijk was om in positie te zitten en om het initiatief te nemen voor waaiervorming. Rohan en Robert deden dat heel erg goed, terwijl Steven en Sam zeer attent en scherp waren. Uiteindelijk heeft een aantal klassementsrenners nog een flinke achterstand aan de broek gekregen."

Nu de eerste twee hectische etappes achter de rug zijn, kijkt Zeeman met veel vertrouwen naar de rest van de week. Morgen wacht de eerste aankomst bergop. "De eerste twee dagen zijn goed verlopen, maar het is altijd afwachten hoe we ervoor staan ten opzichte van de rest. We hebben meerdere sterke helpers en ik denk dat onze kopmannen heel gemotiveerd zijn om de komende dagen een goed resultaat neer te zetten."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl