Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aankomst Buchten maakt etappeschema ZLM Tour rond

Woensdag 23 maart 2022

Elite men - Op vrijdag 10 juni rijdt het profpeloton van de ZLM Tour van Heythuysen naar Buchten. De twee dorpen in Midden-Limburg worden aan elkaar verbonden met een heuvelachtige rit op dag drie van de vijfdaagse etappekoers.

De Limburgse etappe vormt daarmee het laatste puzzelstuk in het etappeschema van de ZLM Tour. Eerder werd al bekend dat de eerste twee dagen in Zeeland afspelen en het slotweekend volledig in Noord-Brabant plaatsvindt.

Organisator Libéma Profcycling is een driejarige overeenkomst aangegaan met Wielercomité Buchten, waardoor het ‘wielergekke dorp’ ook in 2023 en 2024 de ZLM Tour mag opnemen in het programma van Wielerweekend Buchten. Zowel Wielercomité als Libéma Profcycling zijn daar blij mee: “Zo’n meerjarenplan geeft ons veel rust in de voorbereiding, waardoor het evenement nog meer aan kwaliteit kan winnen”, aldus organisator Joost van Wijngaarden namens Libéma.

Het programma van Wielerweekend Buchten bestaat verder onder meer uit aankomsten van de Omloop van de Maasvallei voor Nieuwelingen en Junioren en de Ronde van Limburg voor Beloften. Een Dikke Banden Race en fixed gear criterium maken dat er voor iedere doelgroep iets te beleven valt in Buchten: “We organiseren een fantastisch weekend voor alle wielerliefhebbers en verwachten dat het ook na de wedstrijden weer lang gezellig blijft in de feesttent”, besluit voorzitter van Wielercomité Buchten, Frans Hoedemakers.

De start van de vrijdagse Limburgetappe vindt plaats in Heythuysen, gemeente Leudal. Gelegen tussen Weert en Roermond, is gemeente Leudal qua oppervlakte de grootste gemeente van Limburg. Onder meer de voormalige beroepsrenners Frans Maassen en Roy Curvers komen er vandaan. Vanuit het centrum van Heythuysen rijdt het peloton in zuidelijke richting, via Buchten, om de nodige hoogtemeters op te zoeken in het Zuid-Limburgse heuvelgebied. Na het ronden van de Camerig in Vijlen als zuidelijkste punt, koersen de renners snel weer terug noordwaarts, om met drie lokale ronden in Buchten te finishen. 

De overige ritten vinden plaats in Zeeland en Brabant.

Foto: © Sportfoto 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl