Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amber Kraak behaalt eerste klassieke overwinning

Zaterdag 02 april 2022

Women - Amber Kraak (Jumbo-Visma) heeft zich in de vierde editie van de Volta Limburg Classic voor elite-vrouwen verrast met een klinkende overwinning. Nadat de voormalige roeister van TSR Vidar nagenoot van haar allereerste overwinning in haar nog korte wielercarrière, zag zij haar ervaren ploeggenote Anouska Koster en Thalita de Jong (De Jonge Renner Academy) als tweede en derde over de streep komen.

‘’Ik had deze overwinning nooit durven dromen, want ik wilde als ondersteuning Anouska (Koster, DR) en Teuntje (Beekhuis, DR) zo goed mogelijk helpen. We zaten met drie vrouwen in de kopgroep, dus moest ik iets doen. Op het moment dat ik voorop zat en zag dat ik een gat had geslagen was er geen weg meer terug en ben ik doorgegaan. Deze overwinning is een mooie droom na een geweldige wedstrijd’’, aldus de 27-jarige Amber Kraak.

De Volta Limburg Classic over 120 kilometer kreeg met de Britse April Tacey (Le Col-Wahoo) haar eerste serieuze vluchtster. De achtervolgsters Pauliena Rooyakkers (Canyon/Sram), Thalita de Jong, Anouska Koster, Teuntje Beekhuis, Eva van Agt (Restore Cycling), Amber Kraak (Jumbo), de Britse Flora Perkins (Le Col-Wahoo) en Loes Adegeest (IBCT) streken in de Diepstraat in Eijsden met nog 44 kilometer voor de wielen op Tacey neer.

In de kopgroep van negen was Jumbo-Visma met drie rijdsters goed vertegenwoordigd. Amber Kraak sprong met nog 21 kilometer te gaan weg uit de groep en liet zich vervolgens tot haar grote verbazing niet meer achterhalen. ‘’Ik zag er vanochtend eigenlijk een beetje tegenop, want ik sliep in België en daar lag 15 centimeter sneeuw. Ik dacht, oh God, wat moet ik doen, maar toen ik dichter bij Eijsden kwam zag het er steeds beter uit. Het was koud, maar in het roeien is het altijd wat korter, merk je daar niet zoveel van. Maar in een wielerwedstrijd zit je toch ruim drie uur in de kou. Ik heb me goed ingepakt, dus heb ik er eigenlijk weinig last van gehad.’’

Eva van Agt, van huis uit een tophockeyster van Nijmegen, verraste zichzelf met de negende plaats. De kleindochter van voormalig minister-president Dries van Agt maakte deel uit van de kopgroep van negen en hield zich in haar tweede klassieker ooit goed staande. ‘’Ik voelde me heel goed, maar ik heb niet zoveel ervaring met positionering, dus was ik bang dat ik achter een breuk in het peloton zou komen te zitten. De doelstelling was dat ik in de eerste twee ronden voor een eventuele breuk wilde zitten. Ik wilde kostte wat kost voorin zitten en eventueel een gat dicht rijden. Zo kon ik bij Eckelrade goed naar voren rijden en in de afdaling na Moerslag voorin blijven. In de vierde ronde brak het echt en toen zat ik in een sterke kopgroep met drie Jumbo’s. Ik ben heel blij met de top-10 plaats. Het ging beter als in de Drentse Acht, een waaier koers op het vlakke waarin ik van achteren kwam te zitten. En dat wilde ik in de Volta voorkomen en dat is me goed gelukt’’, besloot Eva van Agt. (Dan Rolandus)

Uitslag 4e Volta Limburg Classic voor elite-vrouwen: 1. Amber Kraak (Jumbo-Visma), 2. Anouska Koster (Jumbo-Visma), 3. Thalita de Jong (De Jonge Renner Academy), 4. April Tacey (Le Col-Wahoo), 5. Pauliena Rooijakkers (Canyon/Sram), 6. Loes Adegeest (IBCT), 7. Flora Perkins (Le Col-Wahoo), 8. Teuntje Beekhuis (Jumbo-Visma), 9. Eva van Agt (Restore Cycling), 10. Marieke de Groot (Isorex). 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl