Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Amstel Gold Race verhoogt prijzengeld vrouwen

Dinsdag 05 april 2022

Women - Tijdens de perspresentatie van de Amstel Gold Race werd vandaag onthuld dat het prijzengeld van vrouwen en mannen volledig gelijkgetrokken is.

BESTEL KONINGEN VAN DE WIELERKLASSIEKERS

De Amstel Gold Race kent ook dit jaar weer een sterk deelnemersveld. Mathieu van der Poel, winnaar van 2019, staat na twee jaar weer aan de start met onder meer Kasper Asgreen en Alejandro Valverde. Koersdirecteur Leo van Vliet:"We hebben een kleine parcourswijziging toegepast bij de mannen om de finale wederom spannend te maken. Zondag gaan de renners na de beklimming van de Loorberg over smalle wegen, waarna de afdaling van de Koning van Spanje volgt. Daarna beklimmen ze de Gulperberg vanuit Gulpen. De eerste honderden meters van de klim zijn zeer steil met stijgingspercentages tot 17 procent. Juist omdat je door een haakse bocht vrijwel stil staat en dan direct aan het steile deel begint, is dit een lastige klim. Het belooft een spannende race te worden”, blikt Van Vliet vooruit.

Prijzengeld vrouwen en mannen gelijk

Els Dijkhuizen, marketing directeur HEINEKEN Nederland: “Vijf jaar geleden zijn we opnieuw gestart met een vrouweneditie. Bij Amstel staat vriendschap en verbinding centraal bij alles wat we doen en vinden we het belangrijk dat iedereen gelijk is. In de afgelopen jaren hebben we steeds opnieuw stappen genomen om ook meer gelijkheid te krijgen in de Amstel Gold Race. Van de ludieke actie met de rondemisters, tot gezamenlijke ploegenpresentatie van mannen en vrouwen, wat uniek was in de wielersport. Daarnaast is er steeds langere zendtijd voor de vrouwenkoers bij de NOS en hebben we het prijzengeld de afgelopen jaren stapsgewijs verhoogd. Vanaf aankomende editie aanstaande zondag trekken we het prijzengeld voor de mannen en vrouwen helemaal gelijk. Dat betekent dat beide winnaars 16.000 euro verdienen. Ook de startgelden voor de ploegen zijn de afgelopen jaren regelmatig verhoogd.”

“Dat is een flinke stap voorwaarts. In totaal in het prijzengeld voor de vrouwen, net als bij de heren, dit jaar 40.000 euro. Dat is 30.000 meer dan vorig jaar. Een aanzienlijke verhoging dus”, vult Leontien van Moorsel, koersdirecteur Amstel Gold Race aan. “Als je ziet waar het vrouwenwielrennen vandaan komt en waar we nu staan, dan is dat echt een wereld van verschil. De ontwikkeling om meer gelijkheid te krijgen in de wielersport heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen. En hier willen we echt in de kopgroep zitten. Ik ben heel trots dat we bij de Amstel Gold Race steeds vernieuwende stappen nemen en een leidende rol pakken." 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl