Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tom Dumoulin kijkt uit naar Amstel Gold Race

Zaterdag 09 april 2022

Elite men - Tom Dumoulin staat zondag aan de start van de Amstel Gold Race. Het is voor de Limburger zijn zesde deelname aan de Nederlandse klassieker. Zijn laatste dateert van 2016. Voor Dumoulin is het zijn laatste wedstrijd voor de Giro.

De renner van Team Jumbo-Visma voelde zich afgelopen zaterdag in de Volta Limburg Classic al goed. “Ik heb in die wedstrijd mijn benen kunnen testen, maar ik heb ook zeker geprobeerd te winnen. Het waren geen domme aanvallen, want ik probeerde wel echt weg te rijden op de klimmetjes.”

De Limburger hoopt in de Amstel nog een klein beetje beter te zijn. “Er zal zeker geen dag en nacht verschil zijn in mijn niveau. Ik zal geen tien procent meer beter worden in die laatste paar dagen, maar ik hoop nog wel op een klein beetje beter. Ik ben geen topfavoriet, maar hopelijk kan ik wel de finale rijden. Zonder Wout missen we wel een speerpunt, dus misschien zal het wat vrijer koersen zijn in de finale. Als ik de benen heb, zal ik het niet nalaten om aan te vallen.”

Dumoulin zit met zijn gedachten nog niet bij de Giro. “Ik wil zo goed mogelijk in de Amstel rijden. Dan heeft het geen zin om met mijn gedachten al bij de Giro te zitten. Na de Amstel vertrek ik voor drie weken op hoogtestage naar Tenerife om de Giro voor te bereiden. We zitten daar met een leuke ploeg. We zullen plezier maken maar ook zeker hard werken en afzien. Het is de bedoeling daar de laatste puntjes op de i te zetten richting Giro.”

Hij krijgt in de AGR gezelschap van Tiesj Benoot, Jos van Emden, Mike Teunissen, Christophe Laporte, Timo Roosen en Nathan Van HooydonckEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl